iOS 4.3.5 Sürümü Yayınlandı

Tüm iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları iOS 4.3.4 sürümünün yayınlanmasının ardından artık iOS 5 sürümünün yayınlanmasını bekliyordu ki az önce Apple, iOS 4.3.5 sürümünü yayınladı. Aslında Apple’ın da gündeminde yeni bir iOS 4.3.X sürümü bulunmadığını rahatklıkla söyleyebilirdik ki Apple iOS 4.3.5 sürümünü kritik bir güvenlik sorunu telafi etmek amacı ile yayınladığını söyleyebiliriz. Bilindiği gibi iOS 4.3.4 sürümü de Mobil Safari üzerindeki PDF açığı sebebi ile yayınlanmış ve bu açığı iOS 4.3.4 ile kapatmıştı. Üzerinden henüz bir kaç hafta geçmemişti ki Apple iOS 4.3.5 sürümünü yayınladı. Bu da bizler için yeni yayınlanan sürümün kritik bir güvenlik güncellemesi olduğu izlenimini kuvvetlendiriyor. Yazımızın devamında iOS 4.3.5 sürümünün direk indirme bağlantılarını bulabilirsiniz.

iOS 4.3.5

Eğer jailbreak‘ten vazgeçemeyen kullanıcılardansanız şimdilik bu tür güncellemelerden uzak durmanızı tavsiye ederiz ki iOS 5’in yayınlanmasına kadar güncelleme yapmamanız yerinde olacaktır. Çünkü iOS 5 sürümünün yayınlanma zamanı yaklaştıkça jailbreak üreten iPhone Hacker’ları genelde untethered jailbreak için o kadar çok uğraşmıyor diyebiliriz. Eğer cihazınızı jailbreaksiz olarak kullanıyorsanız bu durumda hemen güncelleme yapmanız sistemin kararlılığı adına yerinde olacaktır. Aşağıdaki bağlantılardan cihaz modelinize uygun firmware dosyasını indiririp kullanabilirsiniz.

iOS 4.3.5 Orjinal Firmware (Direk Link)

Yine de iOS 4.3.5 sürümünü tethered olarak jailbreak yapmak isteyen kullanıcılar Redsn0w’un iOS 4.3.4 jailbreak uygulamasını kullanabilirler. Sadece firmware gösterme aşamasına gelindiğinde iOS 4.3.5 için iOS 4.3.4 sürümünün gösterilmesi yeterli olacaktır. Redsn0w Jailbreak bağlantısından kullanım ve uygulamayı indirme alanına gidebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir