iOS 5 Jailbreak İçin 5 Farklı Exploit Bulundu

Güncelleme: iOS 5 jailbreak yayınlandı, bu konudan erişebilirsiniz. iPhone, iPad, iPod Touch gibi cihazlar her yeni iOS güncellemesinde yeni açıkların bulunması ve bu açıklardan faydalanarak jailbreak geliştirilmesi haberlerini bekliyor. Bulunan bir açık ve geliştirilen exploitler önümüze Greenpois0n, Redsn0w, Sn0wbreeze, Jailbreakme 3.0 gibi farklı adlarla yayınlanan jailbreak uygulamaları olarak geliyor. Bugün ilki düzenlenen MyGreatFest jailbreaker etkinliğinde konuşan Joshua Hill (p0sixninja) iOS 5 için tam olarak 5 tane farklı açık tespit edildiğini ve geliştirilen exploitler ile tabir yerindeyse iOS5’i delik deşik ettiklerini açıkladı. P0sixninja konuşmasını iOS5 kullanacak olan iPhone 5 ve iPad 2 jailbreak için geçerli olacağını da söyledi. iOS 5 için tespit edilen bu 5 yeni açık ile beraber muhtemelen önümüzdeki ekim ayı içinde yayınlanacak olan iOS 5 ile iPad 2, iPhone 4, (belki de gelirse iPhone 5), iPod Touch gibi cihazlar jailbreak imkanına erken kavuşacaklar.

P0sixninja ve Chronic Dev MyGreatFest

Bu sayıda birden bire tespit edilen en fazla açık olduğunu ve bunun bir rekor olduğunu dile getiren Chronic Dev üyesi P0sixninja en son Greenpois0n ile iOS 4.2.1 sürümünün jailbreak yapılmasını sağlamış (chronic dev olarak) A4 işlemci kullanan (iPhone 4, iPod touch 4. nesil, iPad 1. nesil), cihazlar için iOS 5 jailbreak konusunda yine gözleri Greenposi0n jailbreak’e çevrilmesini sağlayacak gibi görünüyor.

iPhone 5 jailbreak uygulamasının da cihazın piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra yayınlanabileceğini belirten Chronic Dev bir anda bu kadar açığı bir arada görmekten olsa gerek sunumda hayli heyecanlı ve mutlu görünüyordu.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir