iOS 6.1.2 Yayınlandı

Daha önceki yazılarımızda, iOS 6.1 ile Exchange hatası meydana geldiği, daha sonra iOS 6.1.2 Beta sürümünün yayınlandığı, iPhone 4S için iOS 6.1.2 sürümünün yayınlandığı bilgilerini vermiştik. Hatta Exchange hatası ağ kullanımı ve batara kullanımı hatasına neden oluyordu.

ios-6-1-2-update

Yukarıdaki firmanın ekran görüntüsündeki firmanın yayın notlarından da anlayabileceğiniz gibi yama sadece Exchange hatasının giderilmesiyle ilgili. Jailbreak yapan kullanıcıların da bu güncellemeyi yapmalarında fayda var, keza Planetbeing tarafından iOS 6.1.2 sürümüne de Jailbreak yapılacağı bilgisi verildi ki bu da önemli bir haber olarak geçiyor.

iOS 6 ile beraber gerçekten de ciddi Exchange hataları meydana geliyordu. Geçtiğimiz Ekim ayında buluşma davetleriyle ilgili bir hata keşfedilmiş, buluşma iptali durumunda sadece iptal etmek istediğiniz buluşma değil tüm istekler iptal oluyordu.

Daha sonra meydana gelen problemde ise Exchange buluşma yönetimi iOS 6.1 cihazlar arasında yapıldığında Exchange sunucularında senkronize problemi oluşturuyor ve cihazın performansında ciddi düşüşlere sebebiyet veriyordu.

Fakat Apple problemi çözeceğine dair söz vermişti. Eğer Exchange hatasından etkilendiyseniz ve Jailbreaklı bir cihaza sahipseniz çekinmeden cihazınızı 6.1.2 sürümüne güncelleyin. İster wi-fi aracılığıyla isterseniz iTunes aracılığıyla güncelleme yapabilirsiniz, herhangi bir hata oluşmayacaktır.

Yukarıda tekrar tekrar söylediğimiz gibi iOS 6.1.2 Jailbreak evasi0n aracı ile yapılabiliyor ve güncellemenizi dilediğiniz gibi yapın. Fakat jailbreak tweaklarınızı hepsinin gideceğini ve baştan yükleme yapmanız gerektiğini unutmayın.

Öte yandan, MacStories’ten Federico Viticci tarafından verilen haberde, iOS 6.1.2 güncellemesi ile Passcode hatasının da giderildiği bilgisine yer verilmiş durumda.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir