2 Günde Kullanıcıların %22’si iOS 6.1’e Geçti

Apple’ın son güncellemesi olan iOS 6.1, iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları için Android ile bitmek bilmeyen rekabetinde önemli olabilecek yeni özelliklere ve içeriklere ev sahipliği yapıyor.

iOS 6.1

Bu haftanın başında yayınlanan iOS 6.1 Apple’ın mobil işletim sistemleri içinde uyumluluğu en yüksek olan sürüm olarak görünüyor. Kullanıcıların yaklaşık olarak %22’sinin iOS 6.1 sürümüne cihazlarını güncellemiş olmaları da bunun en büyük göstergesi olarak gösteriliyor.

iOS 6.1’e uyumu en çok sağlayanlar ise iPhone kullanıcıları olarak belirtiliyor. iPhone kullanıcılarının %24’ü iOS 6.1’e geçerken, tablet kullanıcıları bu konuda biraz daha yavaş kaldılar. Keza iPd kullanıcılarını %20’si iOS 6.1’e geçiş yaptılar.

Techcrunch’ın haberine göre, iOS 6.1 yüksek bir oranla büyümeye devam ediyor ve bu hızla devam ederse en iyi oarana sahip olacak.

iOS cihazınızı bilgisayara bağlamadan direk dokunmatik ekrandan güncelleme yapabiliyor olmanız en büyük artılarından bir tanesi.

iOS 6.1’in hızlı bir şekilde ilerlemesi, geliştiricilerin son sürüm üzerinde ciddi bir efor sarfetiklerini ve son sürümün tam kararlı bir sistem olmasından dolayı iOS 6.1’den önceki sürümlere sahip kullanıcıların kaygılanmadan geçiş yapabilecekleri anlamına geliyor.

Peki Android’de durum ne?

Google tarafından verilen bilgilere göre, Android kullanıcılarının sadece %10’luk kesimi Android’in son sürümü olan Jelly Bean’e adopte olmuş durumdalar. Temmuz 2012’de 300 milyon kullanıcının 300 milyon tanesi iOS 6’ya geçiş yaptılar ve bu da %60’lık bir oran demek oluyor ve %10’a kıyasla mükemmel bir oran.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir