iOS 6 ‘da AppStore Çok Yavaş, Nasıl Düzeltebilirim?

iOS 6 güncellemesiyle ile birlikte kullanıcıların karşılaştığı sorunları ve bu sorunların çözümlerine ilişkin yöntemleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sorunlardan biri de App Store’un çok yavaş bir şekilde çalışması. iPhone 5 ve yeni iPad, 3G’den 10 kat daha hızlı olan 4G teknolojisine sahip olsa da, kullanıcılar hala bir bölümden diğerine geçerken ya da bir uygulamayı açarken bu sorunla karşılaşıyor.

iOS 6 'da appstore yavaş

Şimdi sorunun çözümüne geçelim:

Bildiğiniz gibi Apple, App Store’u yeni eklenen özellikler ve geliştirmelerle ile birlikte tamamen yeniden tasarladı. Bu yeni eklenen özelliklerden biri de uygulamaları spesifik bir şekilde düzenleme imkanı veren “Genius for Apps” özelliği. Bu özellik konum tabanlı servislerden yararlandığı için kullanımı diğer basit özelliklere göre daha uzun sürer. Ancak açıkçası bu özellik sizin için çokta gerekli değil, kapatabilirsiniz. Bu özelliği kapattığınız zaman App Store’un hızlandığını fark edeceksiniz. Şimdi “Genius for Apps” özelliğini nasıl kapatacağımıza gelelim;

iOS 6 genius for apps özelliği

Önce ayarlara, daha sonra sırasıyla; gizlilik, konum servisleri ve sistem ayarlarına girin ve oradan kapatın. Bunu yaptıktan sonra App Store’dan çıkmayı unutmayın. App Store’u tekrar açtığınız zaman hızlandığını göreceksiniz.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir