iOS 6’da Gizlilik Ayarları ile Konum Erişimine nasıl izin verilir yada engellenir?

iOS 6 ile birlikte gelen detaylı gizlilik ayarları sayesinde hangi AppStore uygulamalarının konum bilgilerinize erişebileceğini yada her hangi bir platformda paylaşabileceğini ayarlayabilirsiniz. Eğer hiçbir uygulamanın konum bilgilerinize erişmesini istemiyorsanız hepsine birden erişimi kapatabilirsiniz. Yada örneğin bir twitter uygulamasının erişimini engellerken, hava durumuyla ilgili bir uygulamanın yada kameranın erişimine izin verebilirsiniz.

iOS 6 'da gizlilik ayarları

Bir uygulamayı ilk defa açtığınız zaman, size konum bilgilerinizi kullanabilip kullanamayacağı ile ilgili bir soru sormak zorunda. Eğer uygulamaya erişim izni vermek istiyorsanız tamama istemiyorsanız izin vermeye tıklayın.

iOS 6 Gizlilik Ayarları Engelleme ve izin verme

Eğer bu ayarları daha sonra değiştirmek istiyorsanız bunu kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Tüm konum hizmetlerinin hepsine izin vermek veya engellemek istiyorsanız bunu nasıl yapacağınıza bakalım:

iOS 6’yı kurduğunuz zaman yada iPhone, iPod touch ve iPad’inizi ilk açtığınız zaman size küresel konum hizmetlerini etkinleştirmek isteyip istemeyeceğiniz soracaktır. Genellikle kullanıcılar etkileştirmek ister. Aksi taktirde harita, navigasyon, hava durumu uygulamaları, yerel saat veya diğer konum bilgilerinden yararlanan servisler kullanılamayacaktır. Erişim iznini verdikten sonra eğer her hangi bir nedenden dolayı tüm erişimleri engellemek istiyorsanız istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Şimdi adım adım bunu nasıl yapabileceğinize bakalım:

1. Öncelikle cihazınızdan ayarlara girin.

iOS 6 gizlilik ayarları engelleme veya izin verme

2. Daha sonra gizliliğe tıklayın.

a

3. Konum servislerine tıklayın.

a

4. Daha sonra yukarıdan konum servislerini kapalı konuma getirin.

a

Şimdi ise istediğiniz uygulamaların erişimine izin vermek veya engellemek istiyorsanız bunu nasıl yapabileceğinize bakalım:

Uygulamaların, konum servislerine erişim iznini ayrı ayrı ayarlamak genellikle daha çok tercih edilir. IOS 6 ile birlikte istediğiniz uygulamaların yada servislerin erişim iznini ayarlayabilirsiniz. Şimdi adım adım bunun nasıl yapılacağına bakalım:

1. Ayarlara girin.

2. Gizliliğe tıklayın.

3. Konum servislerine tıklayın.

4. İstediğiniz uygulamaların yada servislerin erişim iznini açık/kapalı şeklinde değiştirerek ayarlayın.

a

Hepsi bu kadar. Daha sonra istediğiniz zaman bu ayarları değiştirebilirsiniz.

6 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir