iOS 6 ile Beraber Facebook Entegrasyonu Geldi

WWDC 2012 ile beraber beklenen yeniliklerden bir tanesi iOS 6 ile gelecek olan özellikler arasında Facebook entegrasyonunun daha da gelişecek oluşuydu. Beklenen gelişme gerçekleşti ve Facebook iOS ile sistem bazında da entegre oldu. Apple’ın iOS bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Forstall, Twitter entegrasyonu gibi Facebook entegrasyonu gerçekleşerek sistem düzeyinde desteğin iOS 6 ile beraber geldiğini duyurdu. Buna göre artık Facebook’a fotoğraf yüklemek ve hemen her yerde iOS içinden durum güncelleştirmelerine izin verilecek. Durum güncelleştirmeleri için “twitter için dokunun, facebook için dokunun” şeklinde bir buton üzerinden yapılabilecek.

iOS 6 Facebook Entegrasyonu

Game Center ve App Store’a da entegre olarak aradaki üçüncü parti yazılımları ortadan kaldırmış olacak. Bu anlamda Facebook API geliştiricilere de erişim verecek. Anlaşılan o ki iOS 6 ile beraber cihazlar çok daha fazla sosyal hale gelecek 🙂 Resimlerinizi, konum bilginizi Game Center punlarınızı Siri üzerinden Facebook’a göndermek çok daha pratik olacak. Adres defterinizde yer alan arkadaşlarınız aynı zamanda Facebook hesapları varsa bilgileri rehbere otomatik senkronize olacak. Facebook entegresi ve yenilenen sistem iOS 6 bugünden itibaren developer (geliştirici) hesabı olanlara beta olarak paylaşılacak.

WWDC 2012 hakkında anlık olarak haber verdiğimiz konumuz olan WWDC 2012 Mountain Lion, Retina Macs, iOS 6 ve Dahası konusundan tüm yenilikleri bir arada okuyabilirsiniz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir