iOS 6 ile Beraber Siri Güncellenerek iPad’de

WWDC 2012 ile beraber duyurulan yenilikler arasında Siri ile ilgili büyük güncellemeler gerçekleşti. Güncellemeler iOS 6 ile beraber iPad‘lere de Siri’nin gelmesi ile gerçekleşti. Her ne kadar bizler Siri’nin nimetlerinden yararlanamıyor olsakta Siri’nin aslında gelişimini tamamlamaya çalıştığı bu dönemler gelecekte bizi nelerin karşılayacağını da gösteriyor. Sri artık daha da akıllı, Yahoo Sports entegresi ile beraber spor müsabakalarına ait sorular Siri’ye sorulabilecek. NBA ve NFL müsabakalarına dair puan durumları ile sporcuların kişisel bilgileri Siri’ye sorulacak sorular ile yanıt bulacak. Yine de en büyük gelişme iPad ‘lere de Siri’nin gelmiş olması olarak hayli önemli.

Siri iPad'e Geldi

Güncellemeler ile beraber Siri’ye gelen bir diğer önemli yenilik otomobil firmaları ile yapılan ortak çalışma. Adına “Gözler Serbest” denilen bu çalışma BMW, Honda, Mercedes, Toyota gibi firmalar ile Siri’yi direksiyon / kumanda düğmeleri yardımı ile kontrol edilebilmesini sağlayacak böylece gözünüzü yoldan ayırmaksızın direksiyondan Siri’yi kontrol edebileceksiniz.

Yemeğe çıkacağınız zaman Siri’ye soracaksınız ve size en yakınlık derecesine göre ve verilecek fiyat aralığında restoranları da gösterecek. Ayrıca Yeni diller eklenerek bildiği dilleri artıracak olan Siri iOS 6 ile beraber Mandarin, Kantonca, Korece, İtalyanca, Kanada desteği ve daha fazlasını içerecek.

Belki de en önemli güncellemelerden birisi Twitteriçin yapılanı gösterilebilir. Artık direkt olarak Siri’den Tweet atılabilecek. Tabi tüm bu güzelliklerden ve hayatı kolaylaştıran Siri’den Türkiye olarak ve Türkçe olarak faydalanmak için hayli uzun bir süre var gibi görünüyor.

WWDC 2012 hakkında anlık olarak haber verdiğimiz konumuz olan WWDC 2012 Mountain Lion, Retina Macs, iOS 6 ve Dahası konusundan tüm yenilikleri bir arada okuyabilirsiniz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir