Hackerler iOS 6 Panelinde Buluştular

Yaklaşık bir ay önce, Pod2g, MuscleNerd ve diğer hackerlar Malezya’nın Kuala Lumpur şehrinde Hack In The Box panelinde bir araya gelmiş ve önemli konuşmalar yapmışlardı. Birçok konudan bahsedilmiş olsa da, panelin en önemli konusu jailbreak’tı.

ios panel, jailbreak

Tartışmanın daha önce 30 dakikalık bir videosu bulunuyordu ve bazı önemli noktalar bu videoda bulunmuyordu. Panelin tamamının bulunduğu video bulundu ve idownloadblog tarafından Youtube’a yüklendi.

Videoda bulunanlar soldan sağa: mdowd olarak bilinen Mark Dowd, pod2g, HITB’den I33tdawg, MuscleNerd ve planetbeing. I33dawg haricinde diğer hackerların hepsi şu an tam gaz jailbreak üzerinde çalışıyorlar.

Video her ne kadar seyretmeye değer olsa da, İngilizce olduğu için anlamayanlar olacaktır. Videodan öne çıkan başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • MuscleNerd, baseband hacklemenin ve yazılımsan sim kilit açma işleminin şu günlerde imkansız olduğunu, bunun sebebinin üçüncü parti satıcıların Apple’ın sim kilitsiz cihaz veritabanına IMEI’leri kolayca atabiliyor olduklarını belirtiyor.
  • Güvenlik uzmanı olan Mark Dowd, Apple2ın iOS 6 ile birlikte güvenlik önlemlerini iyice sıkılaştırdığını, önceki sürümlere bakınca veri yazımının oldukça güç hale geldiğini belirtiyor.
  • Pod2g ise, günlük işlerinden dolayı jailbreak’a fazla zaman ayıramadığını fakat yeni yeni ilgilenmeye başladığını, herhangi bir kullanıcı yaması üzerinde çalıştığını, cihaza girmek için kod düzenlemesi üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Umarız bu çalışmaları meyve verir de iOS 6’ya geçiş yapıp da jailbreak kullananlar daha fazla beklemek zorunda kalmazlar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir