IOS 6 Panoramik Fotoğraf Modu

Apple, iOS 5’te de panorama fotoğraf moduna yer vermişti. Ancak panorama modu, kodlara gömülmüş bir haldeydi ve Apple bu modu henüz daha kullanıma açmamıştı. iOS 6’da ise bu mod kullanıcılara sunuldu ve kullanımı oldukça hoş. Panorama modunu kullanmak için önce ayarlara tıklayın, sonra panoramaya en son ise kamera butonuna tıklayın. Bunları yaptıysanız kameranız gezdirilmeye hazır. Şimdi ise kameranızı panoramik fotoğrafını çekmek istediğiniz yere doğru tutun ve hareket ettirin. Hepsi bu kadar. iOS, kameranın hareket anındaki fotoğrafları alıp bunları 23 mega piksellik bir panoramaya dönüştürecek.

iOS 6 ile birlikte gelen panoramik fotoğraf çekimi

Bu modun kullanımı aynı işlevi gören diğer uygulamalardan çok çok daha kolay ve o uygulamalara göre daha kaliteli sonuçlar veriyor.

Fotoğrafların kalitesi özellikle içeride yapılan çekimlerde daha iyi olabilirdi. Ayrıca panorama modla çekilmiş fotoğrafların boyutları oldukça büyük. Genellikleri boyutları 15 MB’tan daha fazla oluyor. Ee tabi bu durum kamera tarafından çekilen panoramik fotoğrafın 10800 x 2442 çözünürlüğüne sahip olmasından kaynaklanıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu durum çok büyük bir handikap değil. Zira üçüncü parti geliştiriciler tarafından hazırlanmış bir panorama uygulamasıyla çekilecek fotoğraflar da bu kaliteyi yakalamak neredeyse imkânsız.

iOS 6’daki panorama modu iOS için hazırlanan panoramayla ilişkili uygulamalara öldürücü darbeyi indirecek gibi görünüyor. Çekilen panoramik fotoğraflara bilgisayarınızda tamamen zoom yaptığınızda bile fotoğraflarda herhangi bir birleşim izine rastlamanız imkânsız. Her şey mükemmel görünüyor.

Şunu da belirtelim, panoramik mod, iPhone 3GS ve iPhone 4’lere uyumlu olmayabilir. İlk bakışta öyle görünse de, panoramik mod son güncellemeyle iOS’a eklenen yeni bir şey değil. Apple, görüntü kalitesindeki istikrarını iOS 6’yı destekleyen tüm cihazlara yaymayı düşünüyor ve mükemmel fotoğraflar yakalamak için önceden olduğu gibi artık yanınızda iPhone taşımak zorunda kalmayacaksınız.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir