iOS 6 Sürümüne Nasıl Hazırlanmalıyız?

Geçtiğimiz Apple etkinliğinde duyurulardan bir tanesi de uzun süredir betalarının, iOS gelişticileri için yayında olan iOS 6 için yapılmıştı. Etkinlikte iOS 6 final sürümünün 19 Eylül’de indirilebilir olacağı söylenmişti. Amerika saat farkını da düşündüğümüzde bu akşam saatlerinde iOS 6 muhtemelen iTunes üzerinden yüklenebilir olacak. Bu bilgiden sonra özellikle de yeni iOS cihazına sahip olmuş kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir takım hususlara da yazımızın devamında değinmeyi uygun gördük. Uyarılarımızdan ilki özellikle cihazını jailbreaksiz kullanmak istemeyen kullanıcılar için olacak, hali hazırda Untethered Jailbreak iOS 5.1.1 için tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Her ne kadar iOS hacker’ları iOS 6 için de jailbreak geliştirmiş olsalarda henüz tethered olduğundan ve Cydia’yı içermediğinden iOS 6 için jailbreak şu an için yok diyebiliriz. Bu nedenle iOS 6 yükseltmesi sonunda tekrar iOS 5.1.1 sürümüne dönebilmemiz için SHSH kayıtlarınızın alınmış olması önemli.

iOS 6

SHSH Kaydı: SHSH kaydınız sizi bir üst sürümden eski sürüme yani shsh kaydınızın alındığı sürüme geri dönme imkanı bulacağınız tek seçenek olduğundan hayli önemli. Şu anda mevcut sürümünüzü jailbreak’li olarak kullanıyorsanız Cydia’ya girdiğinizde hemen en üstte yeşil yazı şeklinde shsh kayıtlarınız listelenir. Yani sistem otomatik olarak SHSH kayıt işlemini yapmıştır.

Ancak yine de bir kopyasının bilgisayarınızda bulunmasında yarar var. Bunun için Tinyumbrella shsh kayıt aracı kullanılabilir.

Cihazınızı Yedekleyin: iOS 6 sürümüne cihaz sürümünüzü yükseltmeden önce mutlaka sistem yedeğinizi alın bunu ya iCloud ile yahut bilgisayara yedek şeklinde ayarlamış olduğunuzu düşünürsek, cihazı bilgisayara bağladıktan sonra iTunes’u açıp soldaki cihaz adını sağ tıklayıp yedekleme işlemini yapmalısınız. Bu cihazın tam anlamı ile bir yedeği olmayıp sistemdeki ayarlarınızı, uygulamaların her birinin ayarı gibi verilere ait yedektir. Güncelleme sonrası bu ayarların tümü olduğu gibi geri yüklemek için yedekleme işlemi önemli.

iTunes 10.7 Sürümü: iOS 6’yı cihazınıza kurmak için bu sisteme uygun olan iTunes sürümü, 10.7 sürümünü daha önceden bu konudan paylaşmıştık. iOS 6 yüklenebilmesi için (hatasız ve sorunsuz) iTunes sürümünü iTunes 10.7 olarak yükseltmelisiniz.

Sim Kilidine Dikkat: Özellikle yeni ihone sahipleri halen cihazlarını Gevey benzeri çözümler ile kullanıyor yahut baseband (modem firmware) korumak sureti ile cihazlarını Ultrasn0w ile unlock yapmışlarsa iOS 6 sürümüne kesinlikle cihazlarını yükseltmesinler. Bu konuda zaten çözümler geldiğinde sizlerle paylaşacak ve yönlendirmemiz sonucu sorunsuz bi şekilde geçiş yapma imkanları olacak.

Bu uyarıları dikkate almanız sorunsuz olarak cihazınızı kullanmak için önemli, sim kilitsiz cihaz sahipleri ve jailbreak için “olmasa da olur” diyenlerdenseniz o halde iOS 6 yayınlanır yayınlanmaz sürüm yükseltebilir, iOS 6 sürümünü yükleyebilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir