iOS 6.0.1 Jailbreak Çıktı, Ama Neyime

Başlık her ne kadar ilginç olsada bu şekilde konuya girmemin nedeni, iPhone cihazlarında iOS 6.0.1 kullanan bazı kişiler bu jailbreakten faydalanabilmesi, bazılarının ise faydalanaması. Bu ne perhiz bu ne laha turşusu gibi bir durum oldu. Bazı cihazlarda kullanılabilmesi, bazı cihazlarda kullanılamamasının sebebi ise, telefonunuzun sahip olduğu işlemci çeşidi. Eğer telefonunuz A4 çipine ve daha aşağısı işlemciye sahipse bu sürümün jailbreakini şu an kullanabilirsiniz. Eğer A5 işlemcisine sahip bir cihazınız varsa, maalesef bir süre daha beklemek durumundasınız.

iOS 6.0.1 jailbreak

Redsn0w’un jailbreak için yeni sürümünü ortaya çıkarmasıyla birlikte A4 işlemciye sahip Apple’cılar sevinirken, A5 işlemciye sahip Applecılar biraz buruk durumda. Redsn0W’un bu kadar hızlı bir şekilde jailbreak sürümünü çıkarması aslında, daha önceki jailbreak sürümlerini sunarken kullandığı bir açıktan kaynaklanıyor. Limera1n açığı olarak adlandırılan bu açık, A4 işlemciye sahip cihazlarda işe yarıyor. A5 işlemcili cihazlar bu açığa sahip değil. Bu yüzden, A5 işlemcili Apple cihazı sahipleri biraz daha bekleyeceğe benziyor. Fakat, A4’ler için ortaya çıkan bu jailbreak sürümü de pek hayırlı değil. Çünkü, tethered olarak çıkarılmış bir sürüm. Yani, telefonunuzu kapattıktan sonra açtığınız anda, tüm jailbreak işlemleri gidecek ve siz yeniden jailbreak yapmak durumunda kalacaksınız.

Hali hazırda iOS 6.0.1 untethered jailbreak için çalışmalar yapan Redsn0w’un, bu sürümü ne zaman çıkaracağı bilinmiyor. Fakat önceki tecrübelerimize dayanarak kısa sürede bu sürümünde piyasaya düşeceği yönünde. Sıkıntılı olan ise A5 işlemciye sahip cihazlar için jailbreak’in ne zaman çıkacağı. Açıkçası şu an için önlerinde uzun bir yol olduğunu ve ışığın tam anlamıyla görünmediğini söyleyebiliriz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir