iOS 6.1.3 Beta 2 Geliştiriciler İçin Yayınlandı

İster inanın, ister inanmayın, Apple geliştiriciler için bir diğer iOS güncellemesini dün itibariyle yayınladı. Henüz birçok kullanıcı cihazlarını 6.1.2 veya 6.1.2 sürümüne, hatta üç hafta önce yayınlanan 6.1 sürümüne güncellememişken 6.1.3 beta 2 sürümünün çıkması şaşkınlığa neden oldu.

iOS-6.1.3-beta-2

İlk beta sürümü 6.1.1 Beta olarak çıkmış, fakat hatalardan dolayı 6.1.2 sürümü yayınlanınca son yayınlanan sürüm 6.1.3 Beta 2 olarak yayınlandı.

9to5Mac sitesinin haberine göre yeni sürüm birçok güncelleme içeriyor. Örneğin Japonya haritalarındaki hataların giderilmesi ve kilt ekranında meydana gelen bir hata giderildi. Ve en önemlisi, Apple açısından son Jailbreak olan evasi0n’da bulunan açıkların kapatılması imkânı doğmuş oldu ki bu kullanıcılar için üzücü bir gelişme olarak görülebilir.

Eğer böyle bir durum söz konusu olursa, Jailbreak yapan kullanıcılar cihazlarını iOS 6.1.3 sürümüne güncellemek istemeyecek, iOS 6.1.2 sürümünde kalacaktır. Pod2g yaptığı önemli açıklamada, Beta 1’de bu açığın kapatılmadığı, Beta 2’ye henüz bakma imkânı bulamadığını söyledi.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca birçok sürüm güncellemesi yapılmış, iPhone 4S kullanıcıları için yaşadıkları 3G bağlantı problemini giderebilmek amacıyla iOS 6.1.1 güncellemesi yayınlanmış, iOS 6.1.2 güncellemesi ise Exchange açığını kapatmak için yayınlanmıştı. Bu güncellemelerin ardından, iOS işletim sisteminin normale dönmesini dört gözle beklemekte olduğumuzu söylemeden geçemeyeceğiz.

Eğer geliştirici hesabınız varsa, iOS 6.1.3 Beta 2 sürümünü iOS Dev Center’dan indirebilir ve gözünüze çarpan farklılıkları ve değişiklikleri bizlerle paylaşabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir