iOS 6.1.3 Güncelleme ile Sıkıntılar Geldi

iOS sürümleri belli aralıklarla gerçekleşiyor. Son güncelleme geçtiğimiz haftalar içinde yapılmıştı. Güncellemelerin amacı her ne kadar kullanıcıları yaşadıkları bazı problemleri gidermek olsa da bu sefer iOS 6.1.3 güncellemesi pek böyle olmadı. Bazı kullanıcıların sorun yaşamasına neden oldu. İşte güncellemeden kaynaklanan yaşanan sorunlar.

iOS Güncelleme

Güncellemenin asış amacı kilit ekranındaki açığı kapatmaktı. Fakat iOS 6.1.3’ü yayımlayan Apple, şimdilerde başka sorunlarla uğraşmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Kullanıcıların belirttiğine göre iOS 6.1.3 güncelleme yapan cihazların pil tüketiminde gözle görünür artışlar yaşanmış durumda. Ayrıca Wifi sorunları geri gelmiş gibi görünüyor. iOS 6.1.2 sürümünde aslında bu sorun çözülmüştü ve kullanıcalar rahattı. İşin ilgin olan tarafı güncelleme nedeni ile problem yaşanyanlardan bazıları cihazlarını fabrika ayarlarına çevirmiş olsalar da sorunların düzelmediğini belirtmekteler.

Apple tarafından henüz sorunlar ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Pil diğer iOS sürümlerine göre daha çabuk bitiyor. Wifi aktif olma süresi ise biraz daha uzun. Tuş kilidi açıldıktan 4-5 saniye sonra wifi aktif olabiliyor. Görünen o ki Apple en kısa zamanda bu sorunların giderilmesi için yeni bir güncelleme daha yayınlamak durumunda kalacak. Aksi takdirde kullanıcı şikayetleri daha da artabilir. 

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir