iOS 6.1.3 Yayınlandı

Apple tarafımdan yapılması uzun zamandır beklenen iOS 6.1.3 güncellemesi sonunda geldi. iPhone, iPad ve iPod cihazları kapsayan güncelleme ile hatalar giderilmiş, kilit ekranında arama ekranına ulaşma hatası giderilmiş durumda. İlk olarak bir ay önce keşfedilen hatada, kilit ekranında parolayı girmeden telefon menüsüne girilebiliyor, bu da bilgilerin gizliliği açısından önemli bir risk arz ediyordu.

iOS-6.1.3

iOS 6.1.3 güncellemesi, öte yandan Japonya haritalar uygulaması için geliştirmeler içeriyor. Aytıca, eğer Jailbreak yapılmış bir cihazınız varsa, iOS 6.1.3 güncellemesinden uzak durmanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

Apple’ın yayınlama notlarına göre, güncelleme dosyasının boyutu 18.2 MB ve güncelleme aşağıdaki hataların giderilmesi için yayınlanmış:

  • Kilit ekranında parola mevcutken şifreyi aşarak telefon uygulamasına gidebilmenize sebep veren açık kapatıldı.
  • Japonya haritalarında geliştirmeler yapıldı.

Hatırlarsınız, bloğumuzda da yer vermiştik, Apple Japonya haritaları için daha önce de bir güncelleme paylaşmıştı. İnsanın aklına ne bu Japonya merakı sorusu da gelmiyor değil.

Güncellemeyi yapabilmek için vihazınızdan Gene > Yazılım Güncelleme adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Wi-Fi üzerinden yapmak istemeyenler cihazlarının güncellemesini iTunes aracılığıyla da yapabilirler.

Hatırlanacağı gibi daha önceki güncelleme olan iOS 6.1.2 güncellemesi ile Exchange takviminde oluşan bir hata giderilmiş, batarya ömrünü kısaltan bağlantı hatasının önüne geçilmişti.

PlantBeing tarafından yapılan açıklamada ise, iOS 6.1.3 güncellemesi ile Jailbreak yapılamayabileceğine dair bilgi verildi. Eğer Jailbreak yaptıysanız, şimdilik güncellemeden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Güncelleme ile ilgili paylaşmak istedikleriniz veya sorularınız varsa, aşağıdaki yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir