iOS 6’ya iOS 7 Kontrol Merkezini Ekleme

iOS 7 ile gelen özelliklerden bir tanesi olan Kontrol Merkezini iOS 6 cihazlarına eklemek, iOS 7 Control Toggle Icons temasıyla birlikte artık mümkün. Bu tema sayesinde, iOS 7 ile birlikte gelen şık görünümlü kontrol merkezinin görünüş ve hissini daha önceki sürümlere sahip cihazlarınıza Jailbreak sayesinde getirebileceksiniz.

iOS-7-COntrol-Toggle-icons-500x289

Dizaynı ve yapımcısı olan Surenix, temayı NCSettings eklentisiyle entegre etmiş olup, tema olması sebebiyle Winterboard uygulamasına da ihtiyaç duyulmaktadır. Daha gerçekçi iOS 7 görünümüne sahip olabilmesi için bildirim merkezine blur efektini de eklemeniz önerilmekte.

Aşağıdaki videoyu izleyerek, iOS 7 altındaki bir sürümde temanın nasıl göründüğünü görmeniz mümkün.

Temayı indirdikten sonra yapmanız gereken Winterboard uygulamasının ayarlar kısmına gitmek ve temayı aktifleştirmek. Temayı etkinleştirdikten sonra, cihazınızın ayarlar kısmına girin ve oradan NCSettings ayarlarına girin. Görünüm (Appearance) kısmında tema seçimi kısmına gelin ve iOS 7 Control Toggle Icons temasını aktifleştirin.

Bundan sonra yapmanız gereken, parmağınızı yukarıdan aşağı çekmek suretiyle bildirim merkezini açmak ki bu şekilde NCSettings açılacak ve bu da iOS 7’nin kontrol merkezine çok benzemekte. Yapımcı Surenix tarafından bildirim merkezine blur efekti eklenmesi öneriliyor. Bildirim merkezine blur efekti ekleyebilmek için Cydia’dan FastBlurredNotificationCenter eklentisini indirebilirsiniz. Bu eklentiyi indirebilmek için http://rpetri.ch/repo/ repo adresini ekleyebilirsiniz.

NCSettings kullanıcıları için mükemmel bir görünüm sağlayan iOS 7 Control Toggle teması, daha önce NCSettings eklentisini kullanmayan iPhone kullanıcıları için bu eklentiyi kullanabilmeleri için bir sebep de teşkil etmekte. Öte yandan temanın en iyi yanı BigBoss reposunda ücretsiz olarak sunuluyor olması. Aslında sadece bu tema değil, bu görünüm için kullanılan NCSettings, iOS 7 Control Toggle Icons, WinterBoard, and FastBlurredNotificationCenter eklentilerinin hepsi ücretsiz olarak sunulmakta.

Bu görünüme sahip olmak istiyorsanız fakat problemler yaşıyorsanız fakat kullanımla ilgili sıkıntılarınız varsa, aşağıdaki yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir