iOS 7.1.1 Safari’de açık sekmeleri tek seferde kapatmak

iOS 7 deneyimimiz ile birlikte yepyeni de bir Safari’ye ve Safari kullanımına sahip olmuştuk. Safari’nin en çok kullanıcılar tarafından sevilen özelliği şudur ki; Safari uygulamasından çıksanız dahi uygulamaya tekrar girdiğinizde açık olan pencerelerinize sağ salim ulaşabilirsiniz. Evet, bu oldukça güzel ve kullanışlı bir özellik, bu sayede olası durumlarda sayfa kaybetme riskimizi en aza indirmiş oluyoruz.

Fakat aynı zamanda çoğu akıllı telefon kullanıcısı internet üzerinde bir şeyler araştırırken veya yalnızca sörf yaparken bilgisayardan kalma alışkanlığını devam ettiriyor ve arka planda onlarca sekme açıyor. Safari’den çıktığımızda da Safari bu sekmeleri hala bizler için açık şekilde tuttuğu için her ne yaparsak yapalım bu sekmelerden kurtulmamız için onları mutlaka kapatmamız gerekiyor.

safari-acik-sekmeleri-kapatmak

Eğer Safari de 3 tane açık sekmeniz varsa bunları çarpı işaretlerine basarak kapatmak oldukça basit görünebilir, fakat 10 ve üzeri sayfa varsa sürekli her sayfa için X basmak ya da onları kaydırarak kapatmak biraz sıkıcı olabiliyor. Göstereceğimiz bu yöntemle ise kaç sekme açık olursa olsun hepsini tek seferde kapatabilirsiniz.

Safari’ye girdiniz, bir baktınız ki bir sürü sekme açık, sekmeler arasında geçiş butonuna sol alt köşeden bastınız ve uygulamaları kapatmak için X işaretlerine basacağınız multitasking görünümüne geçtiniz. Şimdi sol alt köşeden “Özel” seçeneğine tıklayın, bu tıklamayı yaptığınızda “Tüm sayfalar kapatılsın mı?” seçeneği karşınıza gelecektir. Buradan da “Tümünü Kapat” seçeneğine tıklayın.

Tüm sekmeleriniz kapanacak ve Safari özel mod‘a geçiş yapmış olacaktır. Şimdi tekrar Multitasking, yani sekmeleri açan en sağdaki pencereye tıkayın, sol alt köşedeki Özel‘e tıkayın ve Özel mod’dan çıkış yapmış olun. Böylece yalnızca saniyeler içerisinde Safari’de açık olan tüm sekmeleri kapatmış oldunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir