iOS 7.1.1 Tüm fotoğraflarınızı hızlıca kategorilendirmek

iOS işletim sistemine sahip cihazlarımızda kullanıcıların büyük bir kısmı, cihazlarında onlarca fotoğraf barındırıyor. Eğer telefonunuzda sadece 100 tane fotoğrafınız olursa, bu fotoğraflar arasından istediğiniz herhangi bir fotoğrafa kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fakat telefonunuzda 1000 adetin üzerinde fotoğraf olursa o zaman istediğiniz bir fotoğrafa ulaşmak çok uzun sürebiliyor. Bunun en kolay yolu elbette fotoğraflarınızı albümlendirmek.

Fakat burada da karşımıza şöyle bir sorun çıkıyor, telefonumuzun içerisinde eğer 1000 adetin üzerinde fotoğraf varsa bunları oturup tek tek kategorilendirmek bizlere oldukça can sıkıcı ve zor gelecektir. Hepsini oturup birer birer kategorilendirmek ayrıca saatlerimizi alabilir. İşte şimdi, bu albümlendirme işini nasıl daha pratik bir biçimde yapabiliriz biraz bundan bahsedeceğiz. Öncelikle bu konuda bize yardımcı olacak olan uygulama impala uygulamasıdır. İmpala’yı AppStore üzerinden tamamen ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Impala-Photo-Oraganize-iOS-App

İmpala uygulaması bizler için telefonumuzdaki tüm fotoğraflarımızı tarıyor ve onları uygun bir şekilde kategorilendiriyor. Nasıl mı? Mesela gün batımı ile ilgili çekimlerinizi otomatik olarak toplayıp bunlara gün batımı albümü adını veriyor, siz bu albümler üzerinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra da impala bunları sizin için iOS’un kendi fotoğraf haznesine albüm olarak aktarıyor.

Ek olarak bir not belirtelim, impala bu işlemleri yaparken sizden herhangi bir hücresel bağlantı veya Wifi bağlantısı istemiyor veya fotoğraflarınızı kategorilendirmek için herhangi bir sunucuya bağlanma ihtiyacı duymuyor. Bu da fotoğraflarınızın güvende olduğu hissini veriyor açıkcası. 😉

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir