iOS 7.1 Beta 4 geliştiriciler için yayınlandı

Beta güncellemeleri adım adım ilerliyor. Beta 4 güncellemesinde de başta performans üzerine iyileştirmeler yapıldı. Bir de hemen dikkatleri çekebilecek kilit ekranı değişiklikleri var. Zaten iOS 7 beta 4‘ün gelişi kısa süre önce tahmin edilmeye başlanmıştı. Arayı da fazla uzatmadan yeni bir güncelleme ile geliştiriciler (developers) için kullanım sunuldu.

Performans iyileştirmesi olarak beklenen güncelleme aynen beklendiği şekilde oldu. Birçok adım atılmış stabilite adına ancak bu adımlar kullanıcı tarafından direk görülebilen şeyler değil. Gerçekten iyileştirme olduysa da zaten hissedilen bir değer oluyor.

Kilit ekranındaki değişikliğe değinecek olursak;
iOS’un olmazsa olmazı olan “slide to unlock” (Kilidi açmak için kaydırın) yazısı biraz daha belirgin halen getirlilmiş. Daha doğru ifadeyle bu yazının arka planında hafif değişiklik olup belirgin/farklı bir görüntü sunuyor. Bu da okunurluğunu biraz daha artırmış. iPad kullanıcıları Siri‘de iyileştirmeler farketmişler. (Henüz denemedim)

ios 7 beta 4 güncellemesi

Apple bu tarz beta güncellemelerinde tabiki en çok performans adına iyileştirmeler hedefliyor. Ancak bunun yanında hem kullanıcıların heyecanını canlı tutabilmek hem de bazı ufak tefek değişimler için nabız yoklamak adına görsel değişiklikleriyle veya yeni menülerle karşımıza geliyor. Bu kilit ekranı değişikliği de bunlardan birisi.

Güncellemenin developer (geliştirici) hesabı olanlar için yayınlandığını belirtelim. Geliştirici değilseniz biraz daha beklemenizi tavsiye ederim. Geliştirici değilsek nasıl kurabiliriz ki? diye çok kafanızı kurcalamaya gerek yok yani 😉

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir