iOS 7 Gelen arama ve mesaj nasıl engellenir?

iOS 7‘de şuan kullandığımız bazı güzel özellikler Jailbreak tarafından geçirildi desek çokta yanlış bir şey söylemiş olmayız. iOS son derece güzel bir işletim sistemi olmasına karşın istemediğimiz kullanıcıları engelleyebileceğimiz herhangi bir uygulama bulunmuyordu. Yapılan uygulamalar da ya tam olarak başarılı olamıyordu, ya da Apple bunları iTunes’dan indirmemize izin vermiyordu. Fakat iOS 7‘den sonra Apple bu özelliği kendisine adapte etti ve şimdi bize ulaşmasını istemediğimiz kişileri iOS cihazlarımızla kolaylıkla engelleyebilir hale geldik.

Engelleme için artık herhangi bir ekstra uygulama yüklememize gerek yok, tek yapmamız gereken istediğimiz kişinin numarasına sahip olmak hepsi bu. Ardından basit bir şekilde hem ses çağrılarını hem de yazılı mesajlarını engelleyebiliyoruz. Hadi birkaç örnek engelleme yapalım;

arayani-engelle

1.Adım: Cihazınızın Ayarlar Menüsüne ardından da Telefon simgesine giriş yapın.

2.Adım: Engellenenler sekmesine giriş yapınız. Buradan standart iOS 7 adımlarını takip ederek ister rehberimizden bir numarayı istersekte genel bir numarayı engelleyebilmemiz mümkün.

Buradan yapacağınız engelleme sonrasında o kişiden Facetime, SMS, iMessage veya arama gibi telefonunuzu harekete geçirecek bir şey almayacaksınız. Bu nedenle sizi rahatsız eden kişiler için bir kara liste oluşturup onların sizi rahatsız etmesini engellemek iPhone’unuzla çok kolay.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir