iOS 7 İle Facetime Üzerinden Sesli Görüşme Yapılacak

iOS 7’nin geliştiriciler için yayınlanmasının ardından, tanıtımı yapılmayan fakat geliştiriciler tarafından ortaya çıkarılan özellikler bir bir gün yüzüne çıkıyor.

facetime-icon

Kullanıcılar tarafından keşfedilen özellikten bir tanesi de, Facetime üzerinden yaptığımız görüntülü görüşmenin, bundan böyle görüntüsüz de yapılabileceği. Yani demek oluyor ki, iki iPhone arasında internet bağlantısı üzerinden dilediğimizce konuşabileceğiz ve bunun için herhangi bir uygulama veya programa ihtiyaç duymayacağız. Kullanıcıların bu yönde kullanıcılara yönelttikleri sorular elbette vardı fakat Apple’ın bu soruları ve önerileri göz önünde bulundurarak mı bu şekilde bir geliştirmeye gittiği, yoksa daha önceden planlanmış bir hareket mi olduğu bilinmiyor. Fakat şu gerçek ki bu şekilde bir geliştirme bir çok Apple kullanıcısını memnun edecek.

Facetime Audio özelliğinin gelmesi, Skype, Viber gibi uygulamaların en büyük rakibi olacak gibi görünüyor ve bunu hayal etmek hiç de zor değil.

Özellikle yurtdışına çıktığınızda veya kontörünüz kalmadığında, dakikalarınız tükendiğinde alternatif olarak kullanılabilecek olan Facetime Audio, çok başarılı görünüyor. Bundan sonra babanız Facetime üzerinden aradığında saçınızın uzun halini görüp kızamayacak, anneniz odanızın halini gördüğünde tansyonu yükselmeyecek, ne dersiniz 😉

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir