iOS 7 Rahatsız etme özelliği nasıl kullanılır?

iOS 7 ile daha da çok ön plana çıkan “Rahatsız etme” özelliği aslında iOS 6 gibi eski sürümlerimizde de mevcuttu. Bunun tanıtımını da zaten sizlere yapmıştık. Fakat iOS o zamandan bu yana çok fazla gelişti ve bu özellik üzerinde de ufakta olsa değişiklikler meydana getirildi. Şimdi bu özelliği nasıl ve neden kullanmanız gerekecek ilk olarak bundan bahsedelim. En büyük sıkıntılarımızdan birisi rutin zamanlarımızda telefonumuzu sessize almaktır. Telefonumuzu sessize dahi alsak bazen çok sessiz ortamlar içerisinde telefonumuzun vibrasyonu dahi aşırı ses çıkartabiliyor. Rahatsız etme özelliği de aslında bunun önüne geçebilmek için tasarlanmış harika bir düşünce.

Öncelikle rahatsız etme özelliğine ulaşmak için Ayarlara oradan da Rahatsız etme alanına girin. En üstte yer alan Elle butonu aslında kontrol merkezimizden açıp kapatabildiğimiz rahatsız etme modunu ayarlardan açmak isteyenler için koyulmuş. Fakat siz elle açmak istediğinizde buradan da açabiliyorsunuz. Rahatsız etme özelliğinin en yaygın kullanımı zamanlanmış olarak kullanmaktan geçiyor. Rahatsız etme özelliğini zamanladığınız zaman belirttiğiniz saat aralıkları arasında sizi arayanların veya mesaj atanların bildirimleri sesli olarak cihazınıza gelmese de sonradan bildirim olarak görülebiliyor. Bu da telefonu kapatmaktansa çok daha kullanışlı bir uygulama işlevi görüyor.

Yinelenen aramalar ise ekstrem ve acil durumlarda sizi arayanların rahatça ulaşabilmesi için tasarlanmış. Bu özellik açık olursa üç dakika içerisinde sizi ikinciye aynı kişi aradığında telefonunuz sesli bildirim verecektir. Fakat bu açıkçası pek etkili bir özellik değil çünkü telefonunuz rahatsız etme modundayken arama yapana meşgul olarak görünüyor. Bu nedenle arama yapan kişi hemen tekrardan arayıp sizi rahatsız edebiliyor. En son özellik ise bu sistemin sadece telefonun kilidi kapalıyken devreye girip girmemesi hakkında olan ayar. iOS 8 ile bu moda yeni ayarlar eklenir mi bilinmez fakat sistemin daha etkili kullanılabilmesi için eklemeler şart mesela zamanlamayı haftanın istediğimiz günlerinde istediğimiz zaman aralıklarında ayarlamak gibi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir