iOS 7’de rehberi Sim’e nasıl kopyalayabiliriz?

Geçen yıllar boyunca mobil cihaz kullanıcılarının en büyük korkularından birisi de rehberlerini kaybetme korkusu oldu. Bir düşünsenize tüm rehberiniz bir anda gidiyor. Sonra sizi arayan ve mesaj atan kullanıcıların tamamına  da haliyle kim olduğunu soruyorsunuz ve tatsız olaylar yaşanabiliyor.  Muhtemelen iPhone kullandığınızda da rehberinizdeki kişileri SIM kartınızın içine aktarmak ve tüm kontaklarınızı korumak isteyeceksiniztir. Peki, iPhone’da kişileri nasıl SIM kartımıza aktarabiliriz?

iphone-5s

Aslında cevap gayet basit; aktaramazsınız. iPhone ve iOS işletim sistemini kullanan tüm cihazlar yeni nesil cihazlardır. Yeni nesil cihazlar da sizin işinizi her zaman garantiye almak için donatılmış üst seviye özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Eğer bir iOS işletim sistemine sahip cihaz kullanıyorsanız SIM rehberinizdeki kişileriniz için korkmanıza gerek yok çünkü iTunes ile yapacağınız yedeklemelerde bu kişilerin de yedeği alınıyor. Böylece cihazınız bozulsa dahi bilgisayarınızdan yedek ile tekrardan aynı kişilere dönebiliyorsunuz. Hatta bundan daha fazlası da var. Eğer iCloud bulut servisinden faydalanıyorsanız ve kişilerinizi buraya aktarılması için ayarladıysanız kolaylıkla kişilerinize buradan da ulaşabilirsiniz

Peki, ya cihaz değiştirecekseniz ve iOS’e veda edecekseniz o zaman ne yapacaksınız? Bu konuda artık eğer JailBreak’li bir cihaza sahip değilseniz manuel olarak kontrolü ele alacaksanız. Bilgisayarınızdan iCloud hesabınıza giriş yapıp kullanıcıları bir bir girecek veya telefonlarınızı iki elinize de alarak bu kullanıcıları tek tek aktaracaksınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir