iOS 7’li akıllı arabalar geliyor

Otomobil ve mobil dünyanın akıl almaz gelişimi zaman zaman kesişimlerini de beraberinde getiriyor. Zaten genel anlamda tüm gelişimlere de teknoloji diyoruz. Şimdi de akıllı telefonların sahip oldukları işletim sistemlerini otomobillerde görmeye yakınız.

Motor gücü ve birçok özelliklerinin yanına şimdi de iOS 7 ve siri özelliklerini eklemeye hazılanıyoruz. Otomobillerdeki yol bilgisayarları iOS 7 ile güçlerini birleştirip “akıllı yol telefonu” gibi özellikleri de yanında getirmesini öngörülüyor.

iOS in the car

Apple’ın iOS 7’sini otomobillere uyarlayabilmek için oldukça ciddi bir çalışma içerisinde olduğu belirtiliyor. Bu anlamda General Motors, Mercedes-Benz, Nissan ve Hyundai gibi otomobil dünyasının büyük isimleriyle görüşmelere bile başladı. Aslında bu işin fikir babası Hyundai. Bu fikir ilk olarak bu otomobil üreticisinden Apple’a sunulmuş. Bu projeye verdikleri isim de “iOS in the car“.

iOS in the car

Proje kapsamında arabaların yol bilgisayarlarının ekranları iPad mini ekran büyüklüğüne sahip olacak ve buradan sosyal ağlar, klima kontrolü, siri, navigasyon ve tüm apple uygulamalarının kullanılabilmesi isteniyor. Maalesef araçların FULL olanlarını satın alırsanız bu özelliğe sahip olabileceksiniz. İnternet bağlantıları, yol üstünde alışveriş vs gibi birçok eğlencenin gelecek olması da yolu daha katlanılır kılacak. Hele ki trafik diye bir sıkıntı var ki bu gerçekten güzel bir oyalanma aracı olacaktır. 🙂

iOS in the car

Bakalım Apple bu teknolojiyi de kullanıcılara sunup hayatlarını kolaylaştırmak adına yeni bir girişimde bulunmuş olacak mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu yeni duyum teknoloji hakkında?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir