iOS 8.1.1’e Dönüş Artık Mümkün Değil!

Bir iyi bir de kötü haberimiz var. Kötü haberden başlayalım ilk olarak ki bu da Apple’ın bundan böyle iOS 8.1.1 sürüm imzalarını kapatıyor olması ki bu da iOS 8.1.1 sürümüne güncelleme yapacak veya sürüm düşüreceklerin böyle bir imkânı kalmadığı anlamına geliyor. Bundan sonra güncelleme yapacak olanlar mecburi olarak iOS 8.1.2 sürümüne geçmek durumundalar.

İyi haberden bahsedecek olursak, iyi haberimiz tabi ki Apple iOS 8.1.2 sürümünü imzalamaya devam ediyor ve şu an için son sürüm bu. Bunu zaten biliyoruz bunun nesi iyi diye soranlar için söyleyelim, TaiG jailbreak aracı ile iOS 8.1.2 sürümü jailbreak yapılabiliyor, bundan dolayı henüz jailbreak yapamamış olanlar varsa hâlâ bu fırsatı kaçırmış değiller.

Geçtiğimiz günlerde buradaki konumuzda bahsettiğimiz üzere, Apple’ın sürümlerini imzalamayı kapatıp kapatmadığını ipsw.me sitesinden kontrol edebilirsiniz. Örneğin ipsw.me/8.1.1 adresine gittiğinizde iOS 8.1.1 sürümü için imzaların kapandığını, ipsw.me/8.1.2 adresine gittiğinizde ise imzaların halen açık olduğunu görebileceksiniz. Bir sonraki sürüm çıktığında (örneğin iOS 8.1.3) buradan imzaların kapanıp kapanmadığını kontrol etmek suretiyle iOS 8.1.2 sürümüne geçiş yapıp yapamayacağınızı kestirebilirsiniz.

Oldukça ilginçtir ki, an itibariyle Apple TV 3 ve Apple TV 3 (2013) sürümleri için imzalar hala kapatılmamış durumda ve iPad ve iPhone’lar dahil diğer tüm cihazlar için imzalar kapanmış.

iOS 8.1.2 için jailbreak aracının yayınlanmış olması sebebiyle bu durum aslında pek de önem arz etmiyor fakat eğer Apple iOS 8.1.3 veya farklı bir sürümü yayınlarsa ve bunun için bir jailbreak aracı çıkmazsa bu durumda sürüm imzaları ciddi anlamda önemli bir hale geliyor.

Anket: Jailbreak yaptınız mı? Eğer yaptıysanız iPhone veya iPad’inizde hangi sürümde jailbreak kullanıyorsunuz? Aşağı yorum kısımdan bizimle bunları paylaşın.

4 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir