iOS 8.1.2 Cihazları Mac İle Jailbreak Yapma

Mac bilgisayarınızı kullanarak Jailbreak yapmak artık mümkün hale geldi ve yetkili kullanıcılar tarafından denenerek onaylandı. Bugüne kadar Mac kullanıcıları için herhangi bir jailbreak aracı bulunmamaktaydı fakat bugünden sonra bu problem de ortadan kalkmış oldu. PP jailbreak for Mac adıyla kullanıcılara sunulan bu yeni uygulama sayesinde Windows kullanıcılarının eğlendiği kadar Mac kullanıcıları da eğlenecekler.  Konunun devamında OS X işletim sisteminizi ve PP jailbreak for Mac uygulamasını kullanarak iOS cihazınıza nasıl jailbreak yapabileceğinizi anlatacağız.

Not: Bu araçla ilgili resmi herhangi bir açıklama gelmemiş olmasından dolayı, jailbreak yapan kullanıcıların bütün riskleri kabul etmiş olması gerekiyor.

Adım 1: iPhone’unuzu iOS 8.1.2 sürümüne restore yaparak güncelleyin. iPhone’umu Bul özelliğini kapatın, varsa kilit kodunu kaldırın ve cihazınızı Uçak Modu’na alın.

Adım 2: iPhone’unuzun Mac bilgisayarınıza direk olarak USB kabloyla bağlı olduğundan emin olun.

Adım 3: Buraya Tıklayarak PP Jailbreak for Mac aracını indirin ve bilgisayarınıza kaydedin.

Adım 4: İşleme başlamak için indirmiş olduğunuz ppjailbreak.dmg dosyasını çift tıklayarak açın.

Adım 5: PP越狱.app dosyasını Uygulamalar (Applications) klasörünün içine sürükleyin.

Adım 6: Uygulamalar klasörüne atmış olduğunuz PP越狱.app dosyasına çif tıklayın ve açın fakat uygulamanın cihazınızı gördüğünden emin olun.

Adım 7: Sol orta tarafta görünen pp checkmark kutucuğunun işaretli olmadığından emin olun.

Adım 8: Ekranın ortasında bulunan jailbreak butonuna tıklayın.

Adım 9: Bir sonraki aşamada gelen ekranın sağ orta tarafında bulunan butona tıklayın.

Adım 10: Jailbreak işlemi tamamlanana kadar bekleyin. İlk olarak uygulama işlemini bitirdiğinde yeşil renkli bir onay işareti göreceksiniz. Cihazınız yeniden başlayana kadar bekleyin ve daha sonrasında Cydia’yı göreceksiniz. Uçak Modu’nu kapatın (zaten kapatmıştınız fakat eğer açtıysanız) Cydia’yı açın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin.

pp-untether

Bu uygulama ile iOS 8.0 – iOS 8.1.x sürümüne sahip cihazların jailbreak yapılabildiği kullanıcılar tarafından test edilerek tarafımıza bildirildi. (Mac bilgisayar kullanmadığımızdan dolayı bizler test edemedik) Eğer Mac kullanıyorsanız ve jailbreak yapmayı düşünüyorsanız/yaptıysanız, deneyiminizi bizlerle paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir