iOS 8.1.3 Yayınlandı

Apple tarafından geçtiğimiz hafta bahsettiğimiz ve yayınlanmasını beklediğimiz iOS 8.1.3 sürümü bugün itibariyle yayınlandı. Yayınlanmış olan iOS 8.1.3 sürümünün notlarında belirtildiği üzere bu güncelleme geliştirilmiş stabilite ve performans geliştirmeleri sunuyor ve birçok açıkların kapatılmasını içeriyor. Ayrıca bu güncelleme ile güncellemelerde istenen telefonlarınızdaki hafıza probleminin giderilmesini de kapsamakta.

Güncellemeye iPhone, iPad veya iPad Touch cihazınızın Wi-Fi bağlantısını veya hücresel bağlantısını kullanarak Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek veya bilgisayarınızı kullanarak iTunes üzerinden ulaşabilirsiniz. Tabi ki her zaman olduğu üzere jailbreak yapmış ve jailbreak yapmayı düşünen kullanıcılara şimdilik bu güncellemeden uzak durmalarını öneriyoruz.

Güncelleme ile ilgili cihaz uyumluluğunu öğrenmek isteyen kullanıcılar için; iOS 8.1.3 sürümü iPhone 4s ve daha yeni cihazları, iPad 2 ve daha yeni cihazları ve iPod Touch 5. Nesil ve yeni cihazları kapsıyor. Yukarıda bahsedilen metotları kullanarak veya konunun en altında vereceğimiz linkleri kullanarak güncellemenizi yapabilirsiniz.

8-1-3-güncelleme

Tekrar söylüyoruz, bu güncelleme genel olarak bir bakım güncellemesi ve bu güncellemeyle birlikte yeni gelecek bir özelik bulunmuyor. Apple yeni özellikleri daha önce de bahsettiğimiz üzere iOS 8.2 sürümüne saklıyor. Yine de iOS 8.0 – 8.1.2 sürümlerini kullanıyor ve sorunlar yaşıyorsanız, bu güncellemeyi kullanabilirsiniz.

Güncelleme notları şu şekilde:

  • Yazılım güncellemesi yaparken gerekli olan hafıza miktarı azaltıldı.
  • Bazı kullanıcıların Mesajlar ve Facetime kullanmak isterken Apple ID kullanırken yaşadıkları problemler giderildi.
  • Spotlight aramasında uygulama sonuçları görüntülenirken yaşanan bir problem giderildi.
  • iPad üzerinde çoklu görev hareketlerini engelleyen bir problem giderildi.
  • Eğitim standart testlerine yeni yapılandırma seçenekleri eklendi.

Cihazlarınız için iOS 8.1.3 iPSW linkleri:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir