iOS 8.1 İmzaları Kapandı

iOS 8.1 İmzaları Kapandı

iOS 8.1 macerası bu güne kadarmış. Dün akşam saatleri itibariyle Apple tarafından iOS 8.1 imzalaması kapatıldı ve bundan böyle iOS 8.1’e geçiş mümkün olmayacak.

Eğer iOS 8.1’e geçiş yapmayı düşünüyorsanız ve henüz yapmadıysanız iOS sürümünüzü iOS 8.1’e yükseltmeniz veya düşürmeniz artık mümkün değil. Bundan böyle son sürüm olan iOS 8.1.1’e güncellemekten başka yol kalmadı.

Neyse ki, iOS 8.1.1 sürümü jailbreak yapılabilir durumda ve jailbreak kullanıcılarının kaybedeceği pek bir şey yok.

iOS 8.1 imza durumunu kontrol etmek için ipsw.me/8.1 adresini kontrol edebileceğinizi daha önceki konularımızda belirtmiştik. Aynı siteyi kontrol ettiğinizde yeşil renkteki tik işaretleri yerini kırmızı ünlemlere bırakmış durumda ki bu da imzaların kapanmış olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde iOS 8.1.1 imza durumunu kontrol etmek için ipsw.me/8.1.1 adresini ziyaret edebilir ve oradan görebilirsiniz.

iOS 8.2 beta sürümünün yayınlanmış olduğu şu günlerde, jailbreak yapma fırsatını kaybetmek istemiyorsanız cihazınızı bir an önce iOS 8.1.1 sürümüne güncelleyerek buradaki konumuzda belirttiğimiz üzere TaiG aracını kullanarak cihazınıza jailbreak yapabilirsiniz. Keza MuscleNer tarafından dün atılan tweetlerde TaiG aracının güvenilir olduğu teyit edilmiş ve kendisinin kefil olduğunu belirtmişti. Bizim de sizlere önerimiz bir an önce 8.1.1 sürümüne cihazlarınızı güncelleyerek jailbreak yapmanız yönünde. (eğer yapmak istiyorsanız) Eğer sürümünüz iOS 8.1 ve jailbreak yapmışsanız bile, 8.1.1’e güncelleme yaparak TaiG ile jailbreak yapmanızı öneriyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir