iOS 8.1 ne zaman gelecek? Neler değişecek?

iOS 8 gerçekten de oldukça etkili bir güncelleme oldu fakat stabilite sorunları, uygulamaların sürekli çökmesi gibi birçok sorun iOS 8.0.2 versiyonunu kullanıyor olmamıza rağmen hala son bulmadı. Beta sürümlerinin yayınlanması ile birlikte de iOS 8.1 artık şafakta göründü. iOS 8.1 versiyonu ile öyle umut ediliyor ki çok daha sorunsuz bir işletim sistemine sahip olacağız, şuanda 2. betası işlemde olan yeni işletim sistemi ile birlikte Apple bazı konularda ayrıca geri adım atacak.

ios-8.1

Yeni gelecek güncelleme ile birlikte birçok değişiklik geliyor diyemeyiz fakat yine de köklü değişikliklerin yeni sürüm ile birlikte cihazımıza gireceğini savunabiliriz. Bildiğiniz gibi iOS 8 ile birlikte yıllardır alışmış olduğumuz  “Film Rulosu” özelliği ortadan kaldırılmıştı. Yeni gelecek güncelleme ile birlikte ise tekrardan Film rulosuna sahip olacağız. Öyle görünüyor ki Apple’ın kafasında şekillenen “Son eklenenler” iOS kullanıcıları için düşünüldüğü kadar büyük bir kolay kullanım özelliği sunmadı.

Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte ayrıca üçüncü parti yazılımlar konusuna da el atılacak ve üçüncü parti yazılımların izinlerini iOS cihazlarımız içerisinden ayarlayabilir hale geleceğiz. Ayrıca bunların izinlerin hepsini tek bir sayfa içerisinden ayarlayabilecek olmamız da diğer bir ekstra güzelliği olacak diyebiliriz.

Yeni işletim sistemi sürümü ile kazandığımız Widget menüsü içerisindeki ikonlar da fark edilir şekilde bir büyüme görülecek. Zaten şuanda yeterince küçük olması birçok kullanıcının gözüne batıyordu, öyle görünüyor ki Apple’da bu konuda kullanıcıları ile hem fikir. Son olarak ise dikte özelliği istenirse klavyelerde kapatılabilecek ve bizleri biraz daha yenilenmiş bir iBooks simgesi bekleyecek.

Peki, merakla beklenen yeni güncelleme ne zaman çıkacak? iOS 8.1 için henüz tam bir tarih verilmiyor olmasına rağmen yer alan sağlam medya kaynaklarından da yola çıktığımızda bu aydan sonra iOS 8.1’in kullanıma hazır hale geleceği düşünülüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir