iOS 8.3 Beta 2 Sürümüyle Birlikte Türkçe Siri’de Geldi

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple tarafından dün geliştiriciler için yayınlanan iOS 8.3 Beta 2 ve OS X 10.10.3 beta sürümlerinde Siri için tam olarak sekiz adet yeni dil seçeneği eklendi.

iOS 8.3 sürümü tüm iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları için (tahmini olarak) Mart ayında yayınlandığında, bu cihazların kullanıcıları Siri’yi Türkçe, Danca, Hollandaca, Hindistan için İngilizce, Rusça, İsveççe ve Tayland dilinde de kullanmaya başlayacak.

Mevcut Siri dillerinde olduğu gibi, Türkçe dilini eklemek için Ayarlar > Genel > Siri > Dil yolunu izleyerek, Türkçe seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz dillerin yanı sıra, Twitter kullanıcılarının attığı tweetlere bakarak iOS 8.3 Beta 2 sürümüyle birlikte Brezilya Portekizcesinin de eklenmiş olduğu bilgisine ulaştık.

ShiftDelete.Net sitesi editörlerinin yapmış olduğu Siri testini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Öte yandan, Apple’ın Polonya Dili, Çekçe ve Slovak dili için hazırlıklarının da devam ettiği bildirildi.

Ek olarak iOS 8.2 yazılım güncellemesinin de Apple Watch’un piyasaya sunulmasıyla birlikte yine Mart ayında yayınlanacağı belirtiliyor. Görünen o ki Mart ve Nisan ayları Apple kullanıcıları için güncelleme ayı olacak.

iOS 8.2 ve 8.3 sürümlerinin yayınlanmasının ardından önümüzdeki yaz aylarında Cupertino firmasının yeni müzik yayın servisiyle birlikte iOS 8.4 sürümünü yayınlayacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

iOS 8.3 Beta 2 sürümü ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir