iOS 8.3 Ücretsiz Uygulamalarda App Store Parolayı Kapatmak

iOS 8.3 Sürümü bize birçok radikal değişiklik sunan yeni bir işletim sistemi olarak kafamızda yer etti. Elbette bunda en önemli etkenlerden biri de kuşkusuz iOS işletim sisteminin bize daha özgürlükçü ve daha fazla kişiselleştirilebilir seçenekler sunmasının büyük payı var. Apple’ın ücretsiz uygulamalar için farklı bir App Store dizaynı getirmesi ile birlikte artık ücretsiz olan uygulamaların yanında “Satın  Al” butonu yerine “İndir” butonu yer alıyor. Ücretsiz bir uygulamayı cihazımıza indirirken parola koruması ile karşı karşıya kalmak ise son derece sinir bozucu olabiliyor.

Neyse ki yeni gelen özellik ile her ne kadar birçok kişi bilmiyor olsa da App Store’da ücretsiz uygulamalar için parola korumasını ortadan kaldırabiliyoruz. Böylece her ücretsiz uygulama indirmede şifre girişi yapmak yerine yalnızca ücretli uygulamaların satın almasında parolaya gereksinim duyuyoruz. İşte, App Store’da ücretsiz uygulamaları indirirken parola sormayı kapatmak;

Adım 1: İlk olarak cihazınızın ana ekranından Ayarlar daha sonra da iTunes ve App Store seçeneğine giriş yapın.

Adım 2: Şimdi, Apple Kimliği kısmının altında yer alan Parola Ayarları sekmesine giriş yapın.

Adım 3: Burada en alt kısımda Ücretsiz İndirilenler kısmını göreceksiniz. Buradaki Parola Gereksin sekmesinin tikini açık konuma getirirseniz cihazınızın ücretsiz indirmelerde de size parola soracaktır. Aksine bu tiki kapalı konuma getirdiğinizde ise cihazınız artık App Store içerisinden yapacağınız ücretsiz satın almalarda sizden parola gereksinimi duymayacaktır.

Bu yöntem ile böylece sürekli sinir bozucu parola sistemi ile uğraşmaktan da kurtulmuş oluyoruz.

 

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir