iOS 8’de mesaj ve gelen aramalar nasıl engellenir/ engel kaldırılır?

iOS 8 için arayanı engelleme veya mesaj atan kullanıcıları engelleme aslında daha önceki sürümlerle yine neredeyse aynı denebilir. Son günlerde nüfusumun kayıtlı olduğu belediyeden gelen mesajların üzerine bir de kültür merkezi gibi yerlerden gelen mesajlar eklenince artık bu kullanıcıları engellemenin vakti geldiğini düşündüm.  Eğer sürekli olarak önemli kişilerden mesaj bekliyorsanız, bu mesajların sizi hayal kırıklığına uğratıyor olması bazen gerçekten de paha biçilemez. Sizi de bu şekilde rahatsız eden kullanıcılar varsa bu yazıda nasıl onları saf dışı bırakabileceğimizden kısaca bir bahsedelim.

bilinmeyen-kullanıcı

Bildiğiniz gibi operatörler bizlere bilinmeyen numaralardan/gizli numaralardan aramaları kabul edip etmeme seçeneği sunuyor. Fakat operatörler hala bizlere hala kolay bir şekilde istediğimiz numaraların mesajlarını ve aramalarını engelleme gibi bir opsiyon sunmuyor. Akıllı telefonlarımız bize kesinlikle bu konuda operatörlerden çok daha fazlasını sunduğu ise kesin.

Özellikle de iPhone veya iPad cihazlarından birini kullanıyorsanız, istenmeyen mesajlar veya çağrılardan kurtulmanız son derece basit. Aslında arayanı engelleme ve engeli kaldırma konusunda bazı operatörler özel olarak destek sunabiliyor. Fakat bu da yine dolambaçlı bir hale geliyor ve kullanıcıları uğraşmak zorunda bırakıyor. iOS cihazlarımızda ise çok daha uğraşsız bir şekilde arayan veya mesaj atan kişileri engelleyerek iletişim isteklerinin bize ulaşmasını engelleyebiliriz.

iOS 8 sürümlerinde arayan veya mesaj atan kullanıcılar nasıl engellenir?

Mesaj atanları engellemek için; Öncelikle ana ekrandan Mesajlar uygulamasına girin. Hemen ardından konuşma penceresinin içerisine girin ve yukarıdan sağ üst köşeden Ayrıntılar sekmesine tıklayın. Bu sekmeden de i harfi şeklindeki baloncuğa tıklayın. Hemen aşağıdan “Bu arayanı Engelle” seçeneğini seçin. Aynı kullanıcının engelini kaldırmak için de aynı adımları takip edebilirsiniz. Yalnız bu engelleme sonucunda kullanıcının sizi arayamayacağını da bilmelisiniz.

Gelen aramaları engellemek için; Ana ekrandan telefon uygulamasına girin ve ardından Son aramalar veya Kişiler menüsünden engellemek istediğiniz kişiye erişin hemen ardından kişinin profilinin aşağısına inin buradan “Bu Arayanı Engelle” seçeneğini seçin. Bu kişiyi engellediğiniz taktirde aynı zamanda kişinin size mesaj atamayacağını ve FaceTime araması gerçekleştiremeyeceğini de unutmayın.

 

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir