iOS 8 Beta 5 geliştiriciler için çıktı

Apple bugün iOS 8 işletim sisteminin Beta 5 sürümünü geliştiriciler için yayınlandı. Bu güncelleme içerisinde yenilik içermiyor gibi görünen bir güncelleme olsa da bugların ve hataların büyük bir kısmını gidermek için yayınlanmış olan ve kısmen de başarılı olunmuş olan bir güncelleme olmuş denebilir. 5. betanın gelişi elbette sadece geliştiriciler değil aynı zaman da kullanıcılar için de bir o kadar önemli nitekim artık iOS 8’in final sürmünün resmi olarak iPhone ve iPad’a da yayınlanması an meselesi denebilir. Birçok kaynağa göre ise Sonbahardan önce cihazlarımızda iOS 8 deneyimini yaşayabileceğiz.

ios8

Beta 5 güncellemesi OTA ile 269 MB olarak görülüyor, beta’ya ise ister cihazlardan isterse de iOS Geliştirici Merkezinden ulaşılabiliyor. Şuanda beta çok yeni olmasına karşın bazı göze değen değişiklikler mevcut. Bunların da başında Health uygulaması geliyor. Bunun yanı sıra iCloud için de yeni download seçenekleri eklenmiş ve ayrıca gizlilik ayarlarında bir kaç yeni ayarı görebilmek mevcut. Yeni gelişimleri de içerisinde barındıran paket kullanıcıları için çok daha iyi bir QuickType Keyboard deneyimi sunuyor.

Henüz Beta versiyonu ile yapılan incelemelerde göze çarpan ve dikkate alınan en büyük özellikler bunlar görünüyor. Peki, ya siz iOS 8’in Beta 5’i hakkında neler düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir