iOS 8 kullanım oranı artık %63

Apple bugün geliştiriciler portalı üzerinden iOS 8 işletim sistemini kullanan cihazlar hakkında yeni bir açıklama yayınladı. Grafik üzerinde görülen verilerde de görüldüğü gibi 8 Aralık itibariyle artık iOS 8’i kullanan kullanıcıların oranı %63‘e ulaşmış durumda. Bundan bir önceki kullanım verileri ise 24 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Bu geçen zaman içerisinde iOS 8 kullanım adaptasyonu oranında yüzde 3’lük bir artış gözlemlendi. Yine de önceki iOS sürümleri ile karşılaştırıldığında iOS 8 işletim sistemine geçiş oranları hala oldukça düşük bir düzlem içerisinde ilerliyor.

Buradan da sanırım artık Apple’ın kullanıcıları mutlu edemeyecek güncellemeler yayınladığı, yayınladıkları güncellemelerin içerisinde birçok sorun olduğu sonucunu çıkarabiliriz.  Şuanda iOS 7 kullanım oranı hala %33 olarak görünüyor. Diğer iOS sürümleri yani iOS 6 ve önceki sürümleri kullanan cihazların oranı ise %4 olarak görünüyor.

Geçtiğimiz sene iOS 7 işletim sistemi yayınlanmış olduğunda, aynı zaman dilimi içerisinde kullanıcıların %74’lük bir kısmı iOS 7 işletim sistemine geçiş yapmıştı. Bu kadar güçlü bir fark oluşmasının elbette diğer önemli nedenlerinden birisi de sanırım iOS 8 işletim sisteminin cihazlar içerisinde ortalama 2 GB gibi büyük bir alanı işgal etmesi. Durum böyle olunca da haliyle kullanıcılar iOS 7 sürümünü daha kullanışlı buluyor. Bakalım ilerleyen günlerde kullanıcıların ne kadar iOS 8 işletim sistemini tercih etmeye karar verecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir