iOS 8’de Klasör içerisine klasör taşımak

iOS 8 ile birçok köklü yenilik meydana getirildi fakat Apple’ın mühendisleri hala klasörleri ayrı bir klasörün içerisine yerleştirmemizi nedense pek kabul edilebilir görmüyorlar. Oysa eğer cihazınız içerisinde çok fazla uygulama varsa ve siz sürekli olarak Annenizin odanızı toplama nasihatı dinleyip düzenli olma karakterine sahip olmuşsanız, klasör içerisine klasör atamamak büyük bir sorun haline gelebiliyor. iOS 8 içerisinde bu özellik aslında resmi olarak yok fakat yapacağımız kısa bir hile ile herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan kolaylıkla bir klasörü klasör içerisine yerleştirebiliyorsunuz.

iOS 8’de klasör içerisine klasör nasıl yerleştirilir?

Öncelikle bu işlemi yapmak için hızlı olmamız gerekiyor, nitekim zaten animasyonlardan kaynaklanan bir bug (hata) nedeniyle bir klasörü diğer bir klasörün içerisine atabiliyoruz.

klasör-içerisine-klasör– Öncelikle bir klasörünüz olsun ve hemen yanında da iki tane yan yana simgeniz olsun.

– Herhangi bir simgenin üzerine basılı tutarak düzenleme moduna geçiş yapın.

– İkonlar sallandıktan sonra klasörsüz olan iki simgeyi hemen birinin üstüne atarak bir klasör haline getireceğiz.

– Hemen ardından da zaman kaybetmeden istediğimiz klasörü istediğimiz klasörün içerisine 1 saniyelik süre boyunca taşıyabildiğimizi göreceğiz.

Tabii, bu işlemi gerçekleştirmek için hızlı olmanız gerekiyor. Önemli olan elinizde bir sabit klasörünüzün olması ve klasör taşıma işlemi sırasında da klasör oluşturabileceğiniz iki farklı simgenizin olması. Herhangi bir ekstradan uygulama vs. bir şeye ihtiyacınız yok tek yapmanız gereken bu kadar.

Yalnız bu işlemin tek bir kusuru var, klasör içerisine aldığınız klasör dıştan baktığınızda görünmüyor. Fakat klasörünüzün içerisine girdiğinizde diğer klasörü görebiliyorsunuz. Klasör içine klasör atma işlemini gerçekleştirdikten sonra ayrıca cihazınızı dilediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz, bir kere klasörlemeniz durumunda herhangi bir işlem yapmanıza da gerek kalmayacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir