iOS 8’de Otomatik gelen kutusu silme özelliği nasıl kullanılır?

iOS 8 ile getirilen son özelliklerden birisi de otomatik olarak gelen kutusunu silme zahmetinden bizi kurtarmasıdır. Cihazlarımız aslında iOS 8’e güncellendiği anda bu özellik otomatik olarak varsayılan ayara geçiyor. Varsayılan ayarda ise iPad, iPhone veya iPod Touch cihazlarınızın içerisinde yer alan mesajlar, mesajların içerisinde yer alan diğer medyalar sonsuza kadar yani en azından siz silene kadar cihazınızın içerisinde duruyor. Fakat, sonsuza kadar yaşamayacağımız için bu depolama işine bir sınır getirebiliriz. Apple Mühendisleri de bunu düşünmüş olacaklar ki artık otomatik temizleme özelliği sayesinde cihazımızdaki mesajlarımızın otomatik olarak silinmesini sağlayabiliyoruz.

mesaj-ozelligi

Nasıl aktif edilir?

Öncelikle cihazınız üzerinden Ayarlar sonra da Mesajlar’a girin. Aşağıda yer alan Mesaj Tarihçesi bölümüne giriş yapın. Apple burada bize farklı seçenekler sunuyor cihazımızda depolanan mesajları otomatik olarak 30 gün sonra silme seçeneği, 1 yıl sonra silme ve sonsuza kadar silmeme seçeneği bulunuyor. Aslında buradaki opsiyonu kendimiz belirlesek çok daha iyi olacaktı. Fakat bu zaman aralıkları ile de şimdilik idare edilebilir.

Dikkat etmeniz gerkeen konu ise bu özelliğin sildiği mesajları tekrardan geri kurtaramayacak olmanızdır. Özel mesajlarınızı kendinize saklama gibi bir planınız varsa bu özelliği aktif etmeden önce bir kere daha düşünebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir