iOS 8’de Toplu Uygulama Nasıl Silinir?

Apple, iOS işletim sistemi içerisinde her türlü dosyayı toplu silmeye karşı özendirmeyen bir tutum sergiliyor. Bu tutumunun amacı ise kuşkusuz kullanıcıların çoklu dosya silerken mutlaka arada lazım olan dosyaları da silebiliyor olmasıdır. Bu nedenle çoklu birçok şeyi silemediğimiz gibi aynı zamanda iOS işletim sistemini kullanan cihazlarımız içerisinden herhangi uygulamayı da çoklu olarak silemiyoruz. Tabii, cihazınız şayet Jailbreak’li ise o halde bu yazımızı takip ederek, iOS 8 içerisinde uygulamalarınızı toplu olarak nasıl silebileceğinizi görebilirsiniz.

Jailbreak kullanan cihazınız içerisinden iPhone veya iPad fark etmeksizin Cydia‘ya giriş yaptıktan hemen sonra Multidelete isimli tweak’i arayıp kurmanız gerekiyor. Tweak’i kurduktan sonra ayarlarından aktif hale getirmeniz ve üst kısımda yer almakta olan Respring ! butonuna basmanız gerekiyor. Ücretsiz olarak sunulan bu tweak’i cihazımız içerisinde aktif hale getirdikten sonra hiçbir engele takılmadan rahatlıkla istediğimiz kadar uygulamayı çoklu şekilde silebilir hale geliyoruz.

ios-8-toplu-uygulama-silme2

Uygulama belki cihazınıza çok sık uygulama yüklemeyenler için gereksiz görünebilir fakat çok fazla uygulama yükleyip silmek zorunda kalanlar için Multidelete tweak’i gerçekten zaman kazandırabilecek kullanışlı bir tweak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir