iOS 8’e Geçiş %72’ye Yükseldi

Geçtiğimiz gün yayınlanan resmi App Store dağıtım tablosuna göz attığımızda, iOS 8 kullanan iPhone, iPod Touch ve iPad cihazlarının oranı %72’ye yükseldi.

Bundan iki hafta önce bu rakama baktığımızda, geçiş oranının oldukça yavaşladığı dönemde bu oran %69 idi ve iki haftada oldukça iyi denecek şekilde %3’lük bir artış meydana geldi.

Aynı şekilde Google tarafından geçtiğimiz gün yenilenen kendi geliştirici panel web sayfasında yer alan bilgilere göre Android 5.0 Lollipop kullanıcılarının sayısı da nihayet artış gösterdi ve %1.6 oranında artış gösterdi.

iOS 7 kullanan iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarının oranına göz attığımızda, iki hafta önce %28 olan kullanıcı sayısı oranı %25’e düştü ve bu da %3’lük bir düşüş olduğu anlamına geliyor.

Hatırlatma olarak, 22 Aralık tarihindeki iOS 8 kullanımına baktığımızda bu rakam %64 idi.

Ek olarak bilindiği üzere geçtiğimiz hafta App tarafından iOS 8.1.3 sürümü yayınlanmıştı ki bu güncellemeyle açıklar kapatılmış ve büyük bir sorun olan depolama sorunu giderilmişti. Güncelleme notlarında “yazılım güncelleme için gerekli depolama alanının miktarı azaltıldı” şeklinde bir açıklama bulunuyordu fakat yine de iOS 7 kullanan 8 GB ve 16 GB hafızası bulunan cihazlara eğer kablosuz olarak güncelleme yapmak isterseniz bu durumun pek de faydası yok diyebiliriz.

PhoneExpander

Bu problemi giderebilmek için yazılım güncellemesinin iTunes kullanmak suretiyle bilgisayarınız üzerinden yapılması veya iOS cihazındaki “Diğer” hafızasının yukarıdaki resimde görebileceğiniz Phone Expander for Mac gibi bir uygulama aracılığıyla boşaltılması gerekiyor.

Apple’da Google’da yazılımlarını kullanan cihazların sayılarını kendi uygulama marketlerine giren cihaz sayısından çıkarıyorlar. Şöyle ki, örneğin Android 2.2 sürümünden daha düşük sürüme sahip cihazlar veya Çin telefonlarının bir çoğu Google Play Store’a giriş yapamadıklarından bu rakamlara dâhil edilmiyorlar.

uyum oranı

IDC ve Gartner gibi araştırma firmaları, bu tarz durumdaki cihazları Google Play servisine dahil etmiyorlar ve “Diğer” kategorisine sokuyorlar  ki bu da toplam Android cihazlarının hemen hemen %40’ına tekabül ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir