iOS 8’le kamera ayarları da detaylanıyor

iOS 7‘den sonra Apple’ın son işletim sistemi iOS 8 beta sürecindeydi, hatta Beta 1’den de Beta 2’ye geçildi. 2.beta da birçok kırılma ve bugları düzelten Apple, şimdi de kullanıcılarının tamamına daha önce tatmadığı bir deneyimi sunmayı planlıyor. Bildiğiniz gibi iOS işletim sistemine sahip olan cihazların tamamının en büyük özelliklerinden birisi de basitlik ve sadelikti. Fakat kamera gibi uygulamalarda da detay kullanamıyor olmamız fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılar için büyük bir dezavantaja dönüşebiliyor.

Apple, bu sefer ki adımı ile de Steve Jobs‘ın “sadelik, gösterişin doruğudur.” sözünden bir kaç adım uzaklaştı. Eskiden sadece cihazlarımızın kamerasının flaşını açabiliyor ve istediğimiz zaman HDR çekim modunu kullanabiliyorduk. Yeni gelecek olan kamera özellikleri ile birlikte ise artık bundan çok daha fazlasına müdahale edebileceğiz. Özellikle fotoğraf çekme de büyük bir öneme sahip olan beyaz dengesi, pozlama sayısı ve odaklanma gibi özelliklere biraz daha manuel kontrol özelliği eklenecek.

iOS 8 kamera

Böylece telefonun kamerası ile daha profesyonel ve detaylı çekim yapmak isteyen kullanıcılar kolayca ayarlamalar yapabilecek. Diğer yandan basitlikten yana olan kullanıcılar için otomatik çekim tabi ki olacak. iOS 8 Beta 1 ile gelen otomatik çekim modundan sonra bir de bu eklemelerle iOS 8‘de çok daha harika bir kamera deneyimi bizleri bekliyor olacak gibi görünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir