iOS 9 Destekleyen Cihazlar Hangileri

9 Eylül’de iPhone 6S ve diğer ürünleri için geniş çaplı bir lansman yapan Apple, iOS 9’u da tanıttı. Yeni işletim sistemi birçok özelliği bünyesinde barındırırken, Apple kullanıcılarının en çok yaşadığı sorunları da çözecek gibi duruyor.

16 Eylül’de piyasaya sürülecek olan iOS 9, cihazlarınızın daha hızlı ve daha güvenli olmasını sağlayacak. Ayrıca stabil yazılımı sayesinde de pil ömründe de ciddi artışlar yaşanacak. Akıllı telefon kullananların en büyük problemi olan şarj da biraz da olsa rafa kalkacak gibi görünüyor.

iOS 9, iPad Pro’ya da yepyeni özellikler katıyor. Multi-tasking özelliği sayesinde ekran ikiye bölünebilecek ve aynı anda iki farklı uygulamada işlemler gerçekleştirilebilecek. Bu sayede Office gibi programlarda çok daha rahat bir şekilde çalışabileceksiniz.

16 Eylül’de yüklenmeye hazır olacak iOS 9’u iPhone 6S, 6S Plus ve iPad Pro elbette destekleyecek. Fakat önceki ürünlerden hangilerinin destekleyeceği henüz bilinmiyordu, bu konuyla ilgili Apple net bir şekilde açıklama yaptı. İşte iOS 9 destekleyecek cihaz modelleri:

iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPad 2
iPad (3.nesil)
iPad (4. nesil)
iPad Air
iPad Air 2
iPad mini
iPad mini 2
iPad mini 3
iPod touch (5. nesil)

iOS 9 ile gelecek olan özellikler tüm cihazlarda aktif olarak kullanılamayacak. Diğer versiyonlarına göre daha küçük boyutlarda olması Apple kullanıcılarının daha rahat yüklemesini sağlayacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir