iOS Arayüzü Üzerinde Yeni Çalışma

İddia: Yazılım ekibi daha basit bir iOs arayüzü üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Apple’ın en gelişmiş mobil işletim sistemi şeklinde her zaman dile getirdiği iOS için 7. sürüm çalışmaları devam ederken, bu sürümde karşımıza çıkması muhtemel bir değişim ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı.

ios arayüz

Ancak yüzmilyonlarca mobil cihaza hayat veren iOS işletim sistemi ile ilgili dile getirilen eleştirilerden birisi de arayüzün hep aynı kalmasıydı. 

Geçen Ekim ayında Apple’da birimler arası işbirliği artıracak yeni bir yönetim anlayışının uygulanması için imzalar atılmıştı. Gelen bilgilere göre yıllarca geliştirdikleri yazılımın hangi cihazlarda çalışacağı hakkında bilgi verilmeyen yazılım ekibi artık prototip çalışmalarına Jonathan Ive tarafından davet edilmeye başlandı. 

Bilgilerin dışarı sızmaması adına yapılan bu protokolün değişmesi ile özellikle Greg Christie liderliğindeki kullanıcı arayüzü ekibi, endüstriyel prototipler hakkında ön bilgilendirme almaya başladı. Konuya yakın uzmanlar firmadaki temel dinamiklerin değiştiğini belirtiyor.

Masada bulunan konulardan birisi de sonraki iOS versiyonunun arayüz tasarımı ile ilgili. Konu ile ilgili detaylar tam olarak bilinmese de Ive ve Christie‘nin ekibi daha basit ve sade bir kullanıcı arayüzü için çalışmalar yapıyor. Bazı firma çalışanları yeni sürüm ile birlikte bazı değişikliklerin olacağı beklentisi içerisinde.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir