iOS cihazlarda klavye kestirmelerini kullanarak daha hızlı yazmak

Hız gerçekten de dostumuz mudur yoksa düşmanımız mıdır kişiden kişiye değişir. Fakat iOS cihazlarımızın klavyesini çok daha etkili şekilde kullanabilmek için kestirmelerin gücünü hiçte yabana atmamak gerekiyor. Klavyeleri daha güçlü kılmak için iOS’in birçok eski sürümünden bu yana bulunan kestirmeler özelliği ile elbette sürekli yazdığınız kelimeleri kısaltmak ve çok daha hızlı şekilde yazmak mümkün. Hatta özellikle söz konusu yazması karmaşık şeyler olduğunda eğer siz de benim gibi yazmaktan sıkılanlardansanız o zaman kestirmeler özelliğini mutlaka kullanmanız gerekiyor demektir. Ayrıca iOS 8 ile birlikte meydana gelen hatalardan birisi de istediğimiz bazı kelimeleri yazarken tahminin hemen o kelimeyi büyüğe çevirmesidir. Kestirmeleri kullanarak sorun yaşadığınız kelimeleri de düzeltebilirsiniz.

Kestirmeler nasıl kullanılır?

Kestirmeler özelliğini kullanmak aslında son derece basittir. Tek yapmanız gereken cihazınızın Ayarlar sekmesinden Genel, Genel’den de Klavyeler sekmesine girmektir. Buraya kadar geldiyseniz “kestirmeler” sekmesini hemen yukarıda göreceksinizdir. Buraya girdiğinizde dilediğiniz gibi kestirmeleri ekleyebilir, düzenleyebilir ve dilerseniz silebilirsiniz.

Kestirmeler nasıl daha hızlı yazmamıza yardımcı olabilir?

Çoğu zaman herkesin telefondan yazdığı bazı birbirini tekrar eden şeyler vardır. Mesela mail adresiniz? Mail adresinize @ben kestirmesini eklerseniz her seferinde mail adresinizi yazmak zorunda kalmayabilirsiniz. Ayrıca kestirmeleri daha etkili şekilde kullanmak için daima bir kestirme belirtmenize de gerek yoktur. Yani mesela mail adresinizi @ben şeklinde bir kestirme belirlemeyip sadece mailadresi@mailadresi.com şeklinde mail adresinizi de girebilirsiniz. Siz mailadresi yazarken daha kullandığınız iOS cihazı hemen size  mailadresi@mailadresi.com‘u önerecektir. Aynı şeyi farklı şekillerde diğer birçok yazmak zorunda olduğunuz şey için de belirleyebilirsiniz. Böylece zamandan çok daha büyük bir tasarruf edip, çok daha kısa süre içerisinde iOS cihazınızın klavyesini çok daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir