iOS İçin Google Maps Güncellendi

Bundan önceki son güncellemesi ile gerçek zamanlı olarak hangi mekanların ne kadar kalabalık olduğunu takip etmemize olanak sağlayan Google Maps uygulaması’nın son yayınlanan güncellemesi ile birlikte paylaş özelliği de geldi ve böylelikle favori mekanlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilecek ve daha sonra bu mekanları takip edebileceksiniz.

Bugünden itibaren kullanıcılar farklı mekanları farklı listeler altında birleştirip bu listeleri başkalarıyla paylaşabilecekler ve bu işlemlerin tümünü uygulamadan çıkmadan yapabilecekler.

Uygulama içinde bulunan mekan bilgisi sayfasından mekanları direkt olarak listenize eklemeniz mümkün.

İstediğiniz mekanın alt tarafında bulunan Kaydet butonuna dokunarak daha önceden oluşturduğunuz listelerden birini seçerek veya Yeni Liste seçeneğini seçip yeni liste oluşturarak listeleme özelliğini kullanabilirsiniz. Listeniz Google hesabınızı kullanan tüm cihazlarda da senkronize olarak güncellenecektir.

Kaydettiğiniz yerlere ulaşabilmek için yan menüde bulunan hamburger ikonuna  dokunun, yerleriniz seçeneğini seçin ve kaydedilenler sekmesine geçin.

Bir listeye kaydetmiş olduğunuz birden fazla yeri paylaşmak için ise Paylaş butonunu kullanarak linkinizi oluşturun ve ister e-posta olarak yollayın isterseniz de sosyal medyayı kullanın.

Eğer birinden bu yerlerle ilgili herhangi bir link aldıysanız Takip Et seçeneğini seçerek kaydedilmiş olan mekana göz atabilirsiniz. Favorilerinize aldığınız mekanlar haritada özel bir ikonla gösterilecektir.

Bir dahaki gezinizde bu gezmiş olduğunu alanlar emin olun çok işinize yarayacak.

Güncelleme şimdilik ülkemizde mevcut değil fakat birkaç güne kadar gelecektir. Elmadoktoru’nu takip etmeye devam edin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir