“iOS in The Car” ile iOS Artık Arabalarımızda

Ios 7 tanıtıldığı günden beri birçok yeni özelliği ile karşımıza çıktı. Bu özelliklerden belki de en dikkat çekici ve heyecan uyandıranı ise arabalarımızda iOS kullanımı oldu. Bu sayede aracınızın konsolunda tıpkı iPhone veya iPadinizde olduğu gibi bir ara yüzle karşılaşacaksınız.

Bu şekilde bir güncellemenin araçlarımıza gelmiş olması haritaya, navigasyona ve mesajlarınıza bu konsol üzerinden erişebileceğiniz ve bunları yaparken eğer ios kullanıcı iseniz hiçbir zorluk çekmeyeceksiniz anlamına gelmekte. Çünkü diğer ara yüzler size daha karmaşık geliyor olabilir.

apples-ios-in-the-car

Apple müşteri alanını genişletmek adına taşınabilir cihazların yanında otomobillere de entegre sistemler oluşturarak yeni bir sahaya adım atacağa benziyor. Birçok otomobil üretici firması bu konuda Apple firmasını destekliyor. Söylentilere göre Mercedes, Hyundai, Nissan gibi büyük otomobil üreticileri Apple’ın en büyük destekçileri arasında gösteriliyor. Apple’ın bu adımı ile taşınabilir cihazların da günlük yaşamda kolaylık sağlayacağı gibi araç sürücülerine de trafikte yardımcı olacağa benziyor. Ayrıca iOS’un bütün bunları yaparken WiFi üzerinden çalışacağı da gelen söylentiler arasında. Bakalım iOS’un otomobillerimize gelmesi hayatımızı ne kadar kolaylaştıracak ve hatta en önemlisi trafik kazalarının azalmasında önemli bir yere sahip olabilecek mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir