iOS ve Android için BBM (BlackBerry Messenger)

Akıllı telefon pazarının en önemli mesajlaşma aracı olan WhatsApp‘a yeni bir rakip geliyor. SMS’lerin artık neredeyse tarih olmaya yaklaştıran bu online mesajlaşma araçlarıda artık çeşitlenmeye başlıyor. Öyle ki BlackBerry’nin büyük kozu olan BBM (Messenger), ani bir çıkışla iOS ve Android için gelmeye hazırlanıyor.

Mobil üzerinde anlık mesajlaşma konusunda oldukça yetenekli olan BBM, bir zaman numaraların paylaşılması konusunda çok eleştiri almıştı. Başarılı olan bu messenger, sosyal ağları çok iyi bir şekilde tarayıp arkadaşlarınız hakkında size bilgi verebiliyor. Üstelik MSN messenger klasiği olan dinlediğin müziği paylaş, BBM’de de mevcut.

BBM BlackBerry Messenger iOS ve Android

Bir döneme damgasını vuran BBM şimdi pazara daha etkili bir şekilde girmek ve birçok platformda aktif olmak istiyor. Bunlardan en önemlileri de hiç kuşkusuz ki; iOS ve Android. Bakalım BlackBerry “efsana geri dönüyor” diyebilecek mi? Hele ki pazarın büyük çoğunluğunu elinde bulunduran WhatsApp varken. Sanıyorum bu çıkış WhatsApp cephesinde de bir tedirginlik meydana getirecektir. Çünkü BBM’yi artık sadece BlackBerry kullanıcıları değil iOS ve Android kullanıcıları da kullanabilecek.

Alışkanlıklar her ne kadar zor yıkılsa da bazen başarılı uygulamalar da adından söz ettirebiliyor ve liderliği de öylesine kolay bir şekilde alabiliyor. Bir zamanlar Google’un arama motorları piyasasına girmesi gibi. 

Yaz aylarının hemen sonlarına doğru çıkması beklenen BBM, ilk olarak iOS 6 ve Android 4.0 için gelecek gibi. İlk olarak sadece yazılı mesaj özelliğinin aktif olması, daha sonra da sesli mesaj gibi özelliklerle güncellenecek olması bekleniyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir