iOS5 ile iPhone 4S Performans Testi

iOS5 yüklü bir iPhone 4S ile yapılan yeni bir performans testi Apple’ın verimlilik açısından ne kadar doğru bir çizgi üzerinde olduğunu da gösteriyor. iPhone 4S yapılan yeni performans testlerine göre, mevcut iPhone 4 üzerinden yapılan değerlendirmede performansında önemli bir artışın olduğu gözlemlenebiliyor. Ayrıca iOS5‘in cihazlara da bu konuda çok şey kattığı rahatlıkla söylenebilir ki yazılım testleri de bu ifadenin ne kadar yerinde olduğunu bizlere gösteriyor. Rightware BrowserMark aracı ile yapılan testlerde iOS 4.2.1 yüklü olan iPhone 4’ün performans skoru (web tarayıcısı yeterliliği) olarak 31.375 elde edilirken aynı tabloda Motorola’s Atrix 4G, LG’nin Optimus 2X, ve Samsung’un Galaxy S II‘sinin iPhone 4’ü geçtiğini görebiliyoruz. Bu cihazların işlemci gücünün daha iyi seviyede olduğu söylenebilecek olsa da aynı iOS5 yüklü olan bir iphone 4’te bu skorun 53.609 seviyesine çıktığını görüyoruz.

Yapılan tarayıcı testini sizlerde kendi cihazınızda uygulamak isterseniz eğer BrowserMark™ – The Browser Benchmark from Rightware üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bu testte yer alan cihazlar ve sürümleri ile beraber elde etmiş oldukları skorları görebilirsiniz.

iPhone 4 iOS 5 Test

iOS5’in geliştirilen sistem yapısı ve özellikleri ile cihazlara çok şey kattığı net bir şekilde görülürken iPhone 4’e nazaran iPhone 4S’in iOS5 ile adeta uçtuğunu söylemek abartı olmayacağı düşüncesindeyiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir