iOS 6 ve iPhone 5 Jailbreak Geliyor

iOS 6 ve iPhone 5 kullanıcılarının gelecek olan jailbreak’ı sabırsızlıkla beklediklerini biliyoruz. Peki jailbreak ne aşamada? Aldığımız bir haber, jailbreak’ta mutlu sona yaklaşıldığını söylüyor.

ios6-jailbreak

iOS hackerlarından Planetbeing tarafından Reddit sayfasında yapılan açıklamada, iPhone 5 ve iOS 6 için untethered jailbreakın kısa sürede kullanıcılara ulaşacağının sinyali verildi. Jailbreak’ın yakın zamanda çıkacağına dair bir çok mesaj dolaşıyor olsa da, ünlü jailbreak hackerı bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtti.

Farklı bir deyişle, üstadların işi kökünden hallederek “tamam, artık hazır” açıklamasını yapmalarını beklememiz gerekiyor.

Reddit sayfasından yapılan açıklama şu şekilde:

Evet, Planetbeing iOS 6.0.2 iPhone 5 cihazı jailbreak yapmayı başardı ve bu cihaz untethered jailbreaka sahip.

Peki madem jailbreak hazır, biz neden bekliyoruz şeklinde bir soru sormanız muhtemel. Cevabı basit, test edecekler ve bu bir süre daha beklememizi gerektirecek.

Yapılan açıklamanın devamı da bunu kanıtlar nitelikte:

Yayınlamamızın iki sebebi var. İlki, yspılsn bir hata istenmeyen sonuçlar doğurabilir, bizim de kendimizi korumamız gerek ve yardım gereken durumlarda direk müdahale şansımız olmalı. İkincisi ise iOS 6.1 çok yakında gelecek ve onun büyük bir kısmını hacklemek kolay, kapatacakları açıklar onun da kırılamayacağı anlamına gelmiyor.

Eğer bize soracak olursanız, iOS 6’nın çıkmasını bekleyip jailbreaka kavuşmak çok mantıklı. Buradan çıkaracağımız tek ders var; o da biraz daha sabretmemiz gerekiyor.

5 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir