iPad Air, iPad 3’ten daha az maliyetli

iPad’in yeni modeli etkinlikte tanıtılmıştı. 5. Nesil iPad‘in ismi iPad Air olmuştu. Steve Wozniak özellikle depolama hafızasını eleştirse de yeni iPad gerçekten çok hoş. Öncekilerden çok farklı olmadığının düşünenler de bulunuyor elbette. Çünkü beklentiler büyük. iPad piyasaya ilk çıktığında çok farklı, çok dahice bir üründü. Haliyle yeni ürünlerinde bu şekilde etki bırakması bekleniyor.

iPad Air

iPad Air önceki iPad’lerden çok farklı değil. Sadece daha hızlı, daha işlevsel, daha ince. Tasarımsal olarak bir kalem daha önde. Ancak kullanım olarak yine bir tablet olacağından çok fazla beklentiye girmemek gerek. Ancak depolama konusunda microSD gibi bir seçenek sunması gerçekten iyi olacaktır. Bunu da eleştirmiş olalım. Şu da bir gerçek ki; tablet piyasasına baktığımızda halen iPad’lerin etkisi büyük. Pazarın yarısı gibi bir satış rakamına sahip olduğunu belirtelim.

Konumuza dönecek olursak;

iPad Air, önceki modellerden iPad 3‘ten daha az maliyete sahip. iPad 3’e göre tam olarak 42$ daha az maliyetle üretildi. Rakamları biraz daha açarsak; 5. Nesil iPad Air 274$ maliyete sahip. Geçtiğimiz yılki maliyet ise 316$ seviyesindeydi. Ayrıca incelik konusuna da değinecek olursak, iPad Air 1,8mm kalınlığa sahipken iPad 4, 2,23 mm kalınlığa sahip. Ekran maliyeti olarak ise iPad Air biraz daha pahalı. iPad Air ekran maliyeti 90$ iken önceki iPad 87$ maliyette.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir