iPad bildirim merkezinizi Yosemite OS X şekline bürünsün

Apple’ın ürünleri içerisinde bulunan ve bugün Android cihazların dahi vazgeçilmezi olan bildirim merkezi aslında Apple ürünlerinin en eski parçalarından birisini oluşturuyor. Şimdi ise iOS 8 sürümleri ile birlikte bildirim merkezimiz çok daha temiz bir görüntüye sahip ve artık çok daha fazla özelleştirilebiliyor. Yine de hala tam olarak birçok kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak konusunda ne kadar yeterli olduğunu tartışılır. Peki, iPad cihazınızın bildirim merkezini biraz daha özelleştirmeye ne dersiniz?

iPad ile iPhone cihazları arasındaki en büyük farklılıklardan birisi de daima Bildirim Merkezi olmuştur. Fakat hala iPad için tasarlanılan Bildirim Merkezi işevli olarak sunduğunu görüntüsü olarak bize sunamıyor.  Eğer şimdi Bildirim Merkezinizi biraz daha özelleştirmek istiyorsanız ve cihazınız Jailbreak’liyse o halde Yosemite OS X şeklinde bir Bildirim Merkezine sahip olabilirsiniz.

Centrum adını alan ve şuanda Cydia‘da Bigboss reposu içerisinde yer alan bu Tweak iPad’inizin Bildirim Merkezine hem çok daha fazla işlevsellik katıyor hem de OS X Yosemite tarzına dönüştürüyor.  Böylece Bildirim Merkezi ekranınızın tamamını kaplamamış oluyor ve siz de arka planda yaptığınız işlemden tamamen vazgeçmeden bildirimlerinize göz atabilme fırsatına sahip oluyorsunuz.

centrum-ayar

Centrum, Bildirim Merkezini isterseniz cihazınızın sağından isterseniz de cihazınızın solundan açmanıza izin veriyor. Centrum Tweak’i için cihazınızın hemen Cydia menüse giriş yapıp Bigboss reposundan Tweak’i arayabilirsiniz. Tweak sadece iPad cihazlar için uyumludur.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir