Jailbreak’lı iPad’de Google Haritalar

Google Haritalar (Google Maps) uygulaması, App Store’a koyulduğu andan itibaren en çok indirilen uygulamalar arasına girdi. Google’ın bu işi ne kadar ciddiye aldığını indirdiğinizde anlayacağınız Google Haritalar bildiğiniz üzere sokak görünümüne kadar her ayrıntıyı titizlikle düşünmüş.

google maps

Her ne kadar çok sağlam bir uygulama olsa da, henüz iPad desteğinin gelmiş olmaması yani iPad’de tam ekran çalışmaması iPad kullanıcılarını üzdü.

Fakat bu aşamada, jailbreak devreye girdi ve iPad kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme olarak gün yüzüne çıktı. Uygulamayı 2x modunda kullanabilmenizi sağlayan RetinaPad tweakı, sadece iPhone için yapılan uygulamaları iPad’de çalıştırmayı başaran bir eklenti.

Ryan Petrich tarafından geliştirilen eklenti, sadece iPhone ve iPod için üretilen uygulamaları, iPad ekranında çalıştırmaya yarıyor. iPad’in ekranında Google Maps olmasını kim istemez ki? Düşününce harika bir şey gibi görünüyor. Buraya dikkat, çünkü tam ekran değil, görsellerin gelişmiş olarak görünmesini sağlıyor.

google maps

Solda RetinaPad’siz görüntü, sağda RetinaPad’li görüntü.

Eklemekte fayda var, RetinaPad’in yanında Full Force isimli bir diğer tweak da benzer bir işlevin görülmesini sağlamakta.

RetinaPad tweakını Insanelyi ve HackYouriPhone repolarında ücretsiz bulabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir